autor:

autor

» » Prajituri

Baclava

   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

235 voturi

Mod de preparare

Intr-o tava mijlocie emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar).

Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime.

Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua.

Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut.

Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baclava

Baclava

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile

58 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei. Nucile se macina,

14 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    E buna aceasta prajitura, insa numai o bucatica, intrucat este extrem de dulce.

  • Fara foto

    dana , 17 februarie 2009

    Puneti si imagini.

  • Fara foto

    iuliana grama , 12 septembrie 2008

    Secretul baclavalei la turci: cand scoti tava cu baclava din cuptor pui siropul rece sau lasi tava sa se raceasca si pui siropul fierbinte.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

235 voturi

Ingrediente

  • 1/2 foi proaspete pentru placinta
  • 1/4 kg nuci macinate
  • 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat
  • o lamiie mare
  • 250 ml apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

E buna aceasta prajitura, insa numai o bucatica, intrucat este extrem de dulce.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Deliciu ciocolatos