autor:

autor

» » Prajituri

Baclava

   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

235 voturi

Mod de preparare

Intr-o tava mijlocie emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar).

Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime.

Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua.

Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut.

Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
baclava

baclava

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca

5 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile

61 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    E buna aceasta prajitura, insa numai o bucatica, intrucat este extrem de dulce.

  • dana , 17 februarie 2009

    Puneti si imagini.

  • iuliana grama , 12 septembrie 2008

    Secretul baclavalei la turci: cand scoti tava cu baclava din cuptor pui siropul rece sau lasi tava sa se raceasca si pui siropul fierbinte.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

235 voturi

Ingrediente

  • 1/2 foi proaspete pentru placinta
  • 1/4 kg nuci macinate
  • 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat
  • o lamiie mare
  • 250 ml apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

E buna aceasta prajitura, insa numai o bucatica, intrucat este extrem de dulce.

Retete

din Prajituri

Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura Opera Prajitura Opera

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta