autor:

Larisa Ghetu

» » Dulciuri diverse

BACLAVA

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
600g foietaj, 100g unt sau margarina, 400g nuca macinata + 100 grame zahar, 250g zahar, 200g miere, 1 cana cu apa, esenta rom, coaja si sucul de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100 g zahar si se pune cealalta foaie de foietaj. Se taie in bucatele mici si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand baclavaua s-a rumenit se pun pe foc apa, zaharul, mierea, coaja si zeama de lamaie. Cand dau in clocot se toarna peste baclava si se mai lasa 5 minute la cuptor.

Se serveste dupa ce s-a racit foarte bine. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "BACLAVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

1. Ungem cu unt o tava de aproximativ 24x34 cm, punem o foaie de placinta pliata in doua, ungem cu

29 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Varaticeanu Laura-Gabriela , 27 august 2013

    abea am facut o e geniala:)

  • Fara foto

    ghita49 (Chef de cuisine) , 08 martie 2012

    D-na Larisa! O fi buna baclavaua dar mai trebuie sa invatati romaneste pentru a posta retete dar baiul asta e si al administratorului de site, pentru ca daca ,,se pune pe foc apa, zaharul, mierea, coaja", o sa fie un chin sa mai stai in bucatarie!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Usor si foarte bun. Sigur o sa o fac.

    • Fara foto

      lia , 08 februarie 2010

      Delicioasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Este foarte buna, destul de usor, daca folosim foitaj.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Reteta ft buna,nu am mai pregatit,dar cred ca voi incerca reteta ta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult baclavaua cu nuca multa si cu fistic...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

      e delicioasa! Pun si bucatele de unt sau ulei printre bucatiele taiate! Am citit undeva si nu am copiat ca se mai adauga si putin gris la nuca ,nu am incercat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      foarte bune, ma ademenesc!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Este un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      O bunatate...Imi plac foarte mult baclavalele si sarailiile cu multa nuca,mult fistic si insiropate din belsug...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Superb,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Delicioase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Am sa imi fac si eu curaj a incerc reteta asta. Imi place Baclavaua

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Este simplu (mai ales de cand se gaseste foietajul in comert) si gustos. Exact asa pregatesc si eu baclavaua.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Sigur voi incerca reteta pentru ca imi plac baclavalele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 600g foietaj
  • 100g unt sau margarina
  • 400g nuca macinata + 100 grame zahar
  • 250g zahar
  • 200g miere
  • 1 cana cu apa
  • esenta rom
  • coaja si sucul de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse

ghita49 (Chef de cuisine)

D-na Larisa! O fi buna baclavaua dar mai trebuie sa invatati romaneste pentru a posta retete dar baiul asta e si al administratorului de site, pentru ca daca ,,se pune pe foc apa, zaharul, mierea, coaja", o sa fie un chin sa mai stai in bucatarie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de cirese