autor:

Larisa Ghetu

» » Dulciuri diverse

BACLAVA

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
600g foietaj, 100g unt sau margarina, 400g nuca macinata + 100 grame zahar, 250g zahar, 200g miere, 1 cana cu apa, esenta rom, coaja si sucul de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100 g zahar si se pune cealalta foaie de foietaj. Se taie in bucatele mici si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand baclavaua s-a rumenit se pun pe foc apa, zaharul, mierea, coaja si zeama de lamaie. Cand dau in clocot se toarna peste baclava si se mai lasa 5 minute la cuptor.

Se serveste dupa ce s-a racit foarte bine. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "BACLAVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
baclava

baclava

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca

5 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Varaticeanu Laura-Gabriela , 27 august 2013

    abea am facut o e geniala:)

  • Fara foto

    ghita49 (Chef de cuisine) , 08 martie 2012

    D-na Larisa! O fi buna baclavaua dar mai trebuie sa invatati romaneste pentru a posta retete dar baiul asta e si al administratorului de site, pentru ca daca ,,se pune pe foc apa, zaharul, mierea, coaja", o sa fie un chin sa mai stai in bucatarie!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Usor si foarte bun. Sigur o sa o fac.

    • Fara foto

      lia , 08 februarie 2010

      Delicioasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Este foarte buna, destul de usor, daca folosim foitaj.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Reteta ft buna,nu am mai pregatit,dar cred ca voi incerca reteta ta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult baclavaua cu nuca multa si cu fistic...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

      e delicioasa! Pun si bucatele de unt sau ulei printre bucatiele taiate! Am citit undeva si nu am copiat ca se mai adauga si putin gris la nuca ,nu am incercat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      foarte bune, ma ademenesc!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Este un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      O bunatate...Imi plac foarte mult baclavalele si sarailiile cu multa nuca,mult fistic si insiropate din belsug...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Superb,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Delicioase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Am sa imi fac si eu curaj a incerc reteta asta. Imi place Baclavaua

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Este simplu (mai ales de cand se gaseste foietajul in comert) si gustos. Exact asa pregatesc si eu baclavaua.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Sigur voi incerca reteta pentru ca imi plac baclavalele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 600g foietaj
  • 100g unt sau margarina
  • 400g nuca macinata + 100 grame zahar
  • 250g zahar
  • 200g miere
  • 1 cana cu apa
  • esenta rom
  • coaja si sucul de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse

ghita49 (Chef de cuisine)

D-na Larisa! O fi buna baclavaua dar mai trebuie sa invatati romaneste pentru a posta retete dar baiul asta e si al administratorului de site, pentru ca daca ,,se pune pe foc apa, zaharul, mierea, coaja", o sa fie un chin sa mai stai in bucatarie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Spuma de ciocolata