autor:

Fara foto

» » Prajituri

Baclava

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2005

Ingrediente
Ingrediente(pentru 6-8 persoane):, , 375g nuca zdrobita, 150g migdale taiate marunt, jumatate lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foitaj)., , Pentru sirop:, , 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

1 ) Intr-un castron punem nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, amestecam bine si impartim in trei parti egale.

2 ) Asezam o foaie de placinta pe fundul unei tavi unse cu ulei. In mod similar asezam inca trei foi.

3 ) Presaram o portie de nuca si migdale, peste care asezam alte 4 foi pe care le ungem si presaram a doua portie de nuca si migdale.

4 ) La fel procedam in continuare si cu a treia portie de umplutura, peste care punem ultimul strat de foi unse cu grasime.

5 ) Taiem aluatul de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie) si bagam baclavaua in cuptor la un foc potrivit timp de 30 min.

6 ) Intre timp pregatim siropul. Punem ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, apoi facem focul mai mic si se fierbe circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.

7 ) Peste prajitura fierbinte turnam siropul rece si lasam sa se raceasca.

8 ) Dupa ce s-a racit taiem baclavaua in patrate.

Cum preparam foile pentru baclava

Ingrediente:

500g faina, 3 linguri ulei, 1 pahar cu apa calda, 1 lingurita sare, 1 lingura zeama de lamaie(facultativ).

Instructiuni:

1 ) Cernem faina si facem o adancitura in mijloc, punem pe rand sarea, uleiul, zeama de lamaie si apa calda putin cate putin, atat cat este necesar sa se obtina un aluat tare.

2 ) Impartim aluatul in 12 mingiute, pe care le dam prin faina si le lasam sa stea 30 de minute acoperite cu un servet curat.

3 ) Deschidem cate 3 mingiute de marimea unei farfurioare, pe care le asezam una peste alta, ungand interioarele cu ulei.

4 ) Le pliem in forma de plic, ungand de fiecare data interioarele. Asa procedam si cu celelalte mingiute.

5 ) Fiecare plic se deschide intr-o foaie de marimea formei. Asternem 2 foi sub si 2 peste umplutura, ungandu-se bine cu ulei.

Aceasta foaie poate fi folosita si la alte preparate, cu umplutura dulce sau sarata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baclava

Baclava

Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei. Nucile se macina,

14 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3. Nuca macinata

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru 6-8 persoane):
  • 375g nuca zdrobita
  • 150g migdale taiate marunt
  • jumatate lingurita scortisoara pisata
  • 1 lingura zahar foarte fin
  • 2 linguri margarina topita
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 16 foi pentru placinta (aluat de foitaj).
  • Pentru sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2/3 ceasca apa
  • 3 cuisoare intregi
  • 3 lingurite zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise