1 ) Intr-un castron punem nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, amestecam bine si impartim in trei parti egale.
2 ) Asezam o foaie de placinta pe fundul unei tavi unse cu ulei. In mod similar asezam inca trei foi.
3 ) Presaram o portie de nuca si migdale, peste care asezam alte 4 foi pe care le ungem si presaram a doua portie de nuca si migdale.
4 ) La fel procedam in continuare si cu a treia portie de umplutura, peste care punem ultimul strat de foi unse cu grasime.
5 ) Taiem aluatul de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie) si bagam baclavaua in cuptor la un foc potrivit timp de 30 min.
6 ) Intre timp pregatim siropul. Punem ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, apoi facem focul mai mic si se fierbe circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7 ) Peste prajitura fierbinte turnam siropul rece si lasam sa se raceasca.
8 ) Dupa ce s-a racit taiem baclavaua in patrate.
Cum preparam foile pentru baclava
Ingrediente:
500g faina, 3 linguri ulei, 1 pahar cu apa calda, 1 lingurita sare, 1 lingura zeama de lamaie(facultativ).
Instructiuni:
1 ) Cernem faina si facem o adancitura in mijloc, punem pe rand sarea, uleiul, zeama de lamaie si apa calda putin cate putin, atat cat este necesar sa se obtina un aluat tare.
2 ) Impartim aluatul in 12 mingiute, pe care le dam prin faina si le lasam sa stea 30 de minute acoperite cu un servet curat.
3 ) Deschidem cate 3 mingiute de marimea unei farfurioare, pe care le asezam una peste alta, ungand interioarele cu ulei.
4 ) Le pliem in forma de plic, ungand de fiecare data interioarele. Asa procedam si cu celelalte mingiute.
5 ) Fiecare plic se deschide intr-o foaie de marimea formei. Asternem 2 foi sub si 2 peste umplutura, ungandu-se bine cu ulei.
Aceasta foaie poate fi folosita si la alte preparate, cu umplutura dulce sau sarata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii