Baclava

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Baclava

Ingrediente

  • 500gr.foi de placinta
  • 500gr.zahar
  • 100gr.miere
  • 500gr.nuci
  • 250gr.unt
  • 50gr.pesmet alb
  • 2 pliculete zahar vanilinat

Mod de preparare

Umplutura:

Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet zahar vanilinat si pesmetul.

Siropul:

Intr-o craticioara se amesteca 250gr.zahar,un pliculet zahar vanilinat,100gr.de miere,350ml.apa.Siropul rezultat se fierbe pana la topirea zaharului,apoi se lasa la racit.

Se unge o tava cu unt si se asaza in tava 3-4 foi de placinta stropite intre ele cu unt topit.Se presara jumatate din cantitatea de umplutura si se pun alte 3-4 foi stropite intre ele cu unt.Se presara si restul de umplutura si deaspura se pun 4 foi frumoase stropite intre ele cu unt.Una sau 2 foi se rup in bucatele foarte mici si se presara desupra baclavalei.Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit,taindu-se dreptunghiuri sau patrate.Se stropeste cu unt,mai ales de-a lungul taieturilor si pe margini.Se da la cuptor la foc mic pana se aureste frumos.Cand este gata,se toarna siropul peste baclava si se da din nou tava la cuptor sa fiarba cateva minute cu siropul.Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor