Baclava

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Baclava

Ingrediente

  • 500gr.foi de placinta
  • 500gr.zahar
  • 100gr.miere
  • 500gr.nuci
  • 250gr.unt
  • 50gr.pesmet alb
  • 2 pliculete zahar vanilinat

Mod de preparare

Umplutura:

Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet zahar vanilinat si pesmetul.

Siropul:

Intr-o craticioara se amesteca 250gr.zahar,un pliculet zahar vanilinat,100gr.de miere,350ml.apa.Siropul rezultat se fierbe pana la topirea zaharului,apoi se lasa la racit.

Se unge o tava cu unt si se asaza in tava 3-4 foi de placinta stropite intre ele cu unt topit.Se presara jumatate din cantitatea de umplutura si se pun alte 3-4 foi stropite intre ele cu unt.Se presara si restul de umplutura si deaspura se pun 4 foi frumoase stropite intre ele cu unt.Una sau 2 foi se rup in bucatele foarte mici si se presara desupra baclavalei.Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit,taindu-se dreptunghiuri sau patrate.Se stropeste cu unt,mai ales de-a lungul taieturilor si pe margini.Se da la cuptor la foc mic pana se aureste frumos.Cand este gata,se toarna siropul peste baclava si se da din nou tava la cuptor sa fiarba cateva minute cu siropul.Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise