autor:

Maria-Luiza

» » Dulciuri diverse

Baclava

Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
500gr.foi de placinta, 500gr.zahar, 100gr.miere, 500gr.nuci, 250gr.unt, 50gr.pesmet alb, 2 pliculete zahar vanilinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Umplutura:
Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet zahar vanilinat si pesmetul.

Siropul:
Intr-o craticioara se amesteca 250gr.zahar,un pliculet zahar vanilinat,100gr.de miere,350ml.apa.Siropul rezultat se fierbe pana la topirea zaharului,apoi se lasa la racit.

Se unge o tava cu unt si se asaza in tava 3-4 foi de placinta stropite intre ele cu unt topit.Se presara jumatate din cantitatea de umplutura si se pun alte 3-4 foi stropite intre ele cu unt.Se presara si restul de umplutura si deaspura se pun 4 foi frumoase stropite intre ele cu unt.Una sau 2 foi se rup in bucatele foarte mici si se presara desupra baclavalei.Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit,taindu-se dreptunghiuri sau patrate.Se stropeste cu unt,mai ales de-a lungul taieturilor si pe margini.Se da la cuptor la foc mic pana se aureste frumos.Cand este gata,se toarna siropul peste baclava si se da din nou tava la cuptor sa fiarba cateva minute cu siropul.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei. Nucile se macina,

18 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
baclava

baclava

se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza

19 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    cok lezzetli! foarte gustoasa!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    De mult doresc sa o prepar.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

    foarte buna ! Asa o prepar si eu si adaug foarte multa coaja de lamaie !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500gr.foi de placinta
  • 500gr.zahar
  • 100gr.miere
  • 500gr.nuci
  • 250gr.unt
  • 50gr.pesmet alb
  • 2 pliculete zahar vanilinat

Raporteaza reteta

Retete
de Maria-Luiza
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

142 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

cok lezzetli! foarte gustoasa!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Bulgarasi de zapada
Cookie Settings