autor:

Maria-Luiza

» » Dulciuri diverse

Baclava

Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
500gr.foi de placinta, 500gr.zahar, 100gr.miere, 500gr.nuci, 250gr.unt, 50gr.pesmet alb, 2 pliculete zahar vanilinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Umplutura:
Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet zahar vanilinat si pesmetul.

Siropul:
Intr-o craticioara se amesteca 250gr.zahar,un pliculet zahar vanilinat,100gr.de miere,350ml.apa.Siropul rezultat se fierbe pana la topirea zaharului,apoi se lasa la racit.

Se unge o tava cu unt si se asaza in tava 3-4 foi de placinta stropite intre ele cu unt topit.Se presara jumatate din cantitatea de umplutura si se pun alte 3-4 foi stropite intre ele cu unt.Se presara si restul de umplutura si deaspura se pun 4 foi frumoase stropite intre ele cu unt.Una sau 2 foi se rup in bucatele foarte mici si se presara desupra baclavalei.Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit,taindu-se dreptunghiuri sau patrate.Se stropeste cu unt,mai ales de-a lungul taieturilor si pe margini.Se da la cuptor la foc mic pana se aureste frumos.Cand este gata,se toarna siropul peste baclava si se da din nou tava la cuptor sa fiarba cateva minute cu siropul.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BACLAVA

BACLAVA

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100

20 voturi    17 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    cok lezzetli! foarte gustoasa!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    De mult doresc sa o prepar.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

    foarte buna ! Asa o prepar si eu si adaug foarte multa coaja de lamaie !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500gr.foi de placinta
  • 500gr.zahar
  • 100gr.miere
  • 500gr.nuci
  • 250gr.unt
  • 50gr.pesmet alb
  • 2 pliculete zahar vanilinat

Raporteaza reteta

Retete
de Maria-Luiza
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

130 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

cok lezzetli! foarte gustoasa!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Mere in aluat, cu ciocolata