Umplutura:
Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet zahar vanilinat si pesmetul.
Siropul:
Intr-o craticioara se amesteca 250gr.zahar,un pliculet zahar vanilinat,100gr.de miere,350ml.apa.Siropul rezultat se fierbe pana la topirea zaharului,apoi se lasa la racit.
Se unge o tava cu unt si se asaza in tava 3-4 foi de placinta stropite intre ele cu unt topit.Se presara jumatate din cantitatea de umplutura si se pun alte 3-4 foi stropite intre ele cu unt.Se presara si restul de umplutura si deaspura se pun 4 foi frumoase stropite intre ele cu unt.Una sau 2 foi se rup in bucatele foarte mici si se presara desupra baclavalei.Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit,taindu-se dreptunghiuri sau patrate.Se stropeste cu unt,mai ales de-a lungul taieturilor si pe margini.Se da la cuptor la foc mic pana se aureste frumos.Cand este gata,se toarna siropul peste baclava si se da din nou tava la cuptor sa fiarba cateva minute cu siropul.Pofta buna!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii