autor:

Fara foto

» » Prajituri

Baclava

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
250-300 g foi de placinta, 150 g margarina, 250 g miez de nuca, 1 lingurita scortisoara, 200 g zahar, 120 g miere, 150 ml apa, 1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

40 voturi

Mod de preparare

Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale.
Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Pastrati pentru suprafata foi intregi.
Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul la 350°F. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se taie dupa preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi, etc. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos.
Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom sau apa de flori. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic.
Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
BACLAVA

BACLAVA

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100

20 voturi    17 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iulia (Maestru bucatar) , 01 decembrie 2011

    Am facut reteta si a iesit o baclava minunata.Am mai adaugat alune de padure si migdale care i-au dat o aroma placuta :)

  • Arif

    Arif (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

    Extraordinara reteta.

  • Arif

    Arif (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

    Super reteta,explicata bine.Prima reteta de baclavale care mi-a iesit.Nota 10 si multumim pentru reteta Adelina.

    • Fara foto

      claudia murgu (Maestru bucatar) , 29 mai 2008

      este o superrrr prajitura

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

40 voturi

Ingrediente

  • 250-300 g foi de placinta
  • 150 g margarina
  • 250 g miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 120 g miere
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

iulia (Maestru bucatar)

Am facut reteta si a iesit o baclava minunata.Am mai adaugat alune de padure si migdale care i-au dat o aroma placuta :)

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar) Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec alb cu lamaie Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
O noapte la Venetia