autor:

Fara foto

» » Prajituri

Baclava

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
250-300 g foi de placinta, 150 g margarina, 250 g miez de nuca, 1 lingurita scortisoara, 200 g zahar, 120 g miere, 150 ml apa, 1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

40 voturi

Mod de preparare

Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale.
Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Pastrati pentru suprafata foi intregi.
Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul la 350°F. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se taie dupa preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi, etc. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos.
Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom sau apa de flori. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic.
Se servesc reci.
Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
baclava

baclava

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca

5 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
baclava

baclava

se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza

19 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iulia (Maestru bucatar) , 01 decembrie 2011

    Am facut reteta si a iesit o baclava minunata.Am mai adaugat alune de padure si migdale care i-au dat o aroma placuta :)

  • Arif

    Arif (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

    Extraordinara reteta.

  • Arif

    Arif (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

    Super reteta,explicata bine.Prima reteta de baclavale care mi-a iesit.Nota 10 si multumim pentru reteta Adelina.

    • Fara foto

      claudia murgu (Maestru bucatar) , 29 mai 2008

      este o superrrr prajitura

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

40 voturi

Ingrediente

  • 250-300 g foi de placinta
  • 150 g margarina
  • 250 g miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 120 g miere
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
supa crema de sparanghel

supa crema de sparanghel

Sparanghelul se curata, se spala si se taie varfurile (2-3 cm.), care se fierb intr-un vas separat

3 voturi    2 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa crema de urzici

Supa crema de urzici

Se curata ceapa si se pune intr-un litru si jumatate de apa rece la fiert impreuna cu sarea. In cateva

1 vot    2 comentarii
30 min
Supe de legume
Trandafir din mar cu crema

Trandafir din mar cu crema

Se curata un mar de coaja. Aceasta sa fie intreaga la decojire. Se face frisca din lapte, se mixeaza

4 voturi    1 comentariu
20 min
Spume si creme dulci

iulia (Maestru bucatar)

Am facut reteta si a iesit o baclava minunata.Am mai adaugat alune de padure si migdale care i-au dat o aroma placuta :)

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse