autor:

autor

» » Prajituri

Baclava turceasca

   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, 8 pahare faina, 1 ou, 3 pahare nuca macinata, 1,5 pahar margarina topita, 1,5 pahar unt topit, , 2 pahare amidon de porumb, ½ lc sare, 3,5 pahare zahar tos, 4 pahare apa, 2 ls suc de lamiie

Dificultate: Ridicata Timp: 40 min

97 voturi

Mod de preparare

Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie nu curge in stinga sau in dreapta, inseamna ca serbetul e gata.

Din faina, oua si sare se face un aluat. Se framinta pina devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucati de marimea unei cepe medii. Bucatile astfel rupte (30) se intind (aceste foi se numesc yufca) la marimea tavii care se va folosi. Se foloseste amidon la intinderea yufcilor.

Se amesteca untul topit cu margarina topita. Se unge fundul tavii. Se asaza in tava cite o yufca si cite un strat de nuca pisata pina se pun toate foile si toata nuca. Marginile foilor care ies peste marginea tavii se intorc spre tava. Se taie baklavaua in lung si in lat.

Se serveste dupa ce baklavaua a absorbit bine serbetul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava turceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu banane

Rulada cu banane

Amestecati toate ingredientele pentru blat, turnati compozitia intr-o tava si dati-o la cuptor pana

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Maci cu vanilie si alune

Maci cu vanilie si alune

Am facut mai multe prajituri cu pandispan de ciocolata si diverse decoruri: unele cu vanilie, alune,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 22 iunie 2012

    nu m-as mira daca cineva ar scrie sa probezi siropul (sau alte chestii fierbinti) pe fata, prin ochi..... daca se duce la vale inseamna ca nu e bine...... multe mai gasesti pe site-ul asta, e bine ca avem de unde alege dar daca citeste cineva care nu se pricepe il nenorociti... incercati voi inainte de a scrie pentru altii.

  • Fara foto

    alina , 11 mai 2010

    eu din cate stiu la baclavaua turceasca tot secretul in da fisticul ,ceea ce in reteta ta nu am vazut.si eu am fost in turcia si am vazut cum se face.e super nici nu se compara cu reteta ta.oricum apreciez inventia!!!!!!

  • Fara foto

    byby , 28 martie 2010

    pff...d unde ai invatat sa faci baklavale:))........is turkoaika..da nam auzit d o reteta asa......:)) ku ami don ku uj c zahar tos..invata mai bn ji dokumenteazate inainte:))

    • Fara foto

      gabi , 17 noiembrie 2009

      baclavaua nu are in compozitie iaurt...dar are miere ,ceea ce nu am vazut in reteta ta ,draga mea! :)....si nu se pune serbetul pe unghie....thoamneee fereste ..te oparesti cu sirop clocotit....,se pune pe o farfurioara curata si uscata .Dak ramane k un bob este gata ,dak se intinde, mai fierbi....:); si recunosc k nu sunt in as in bucatarie, dar asta o stiu ... .

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Am salvat reteta.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      este foarte interesanta reteta ta...trebuie sa faci unele precizari:se coace si se insiropeaza dupa ce ai scos-o de la cuptor,foile se intind ..cat de subtiri?

    • Fara foto

      Cryss , 23 septembrie 2009

      Normal trebuia sa spuna ca se pune la cuptor nu stiu cat timp si apoi se insiroapeaza. Mai bine cumparati foietajul de placinta din magazine pt ca usureaza cu mult munca:)

    • Fara foto

      mihaela , 13 februarie 2009

      Si o mananci cruda???

    • Fara foto

      marius , 09 februarie 2009

      Da iaurtul unde este?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

40 min

97 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 8 pahare faina
  • 1 ou
  • 3 pahare nuca macinata
  • 1,5 pahar margarina topita
  • 1,5 pahar unt topit
  • 2 pahare amidon de porumb
  • ½ lc sare
  • 3,5 pahare zahar tos
  • 4 pahare apa
  • 2 ls suc de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Catalina (Chef de cuisine)

nu m-as mira daca cineva ar scrie sa probezi siropul (sau alte chestii fierbinti) pe fata, prin ochi..... daca se duce la vale inseamna ca nu e bine...... multe mai gasesti pe site-ul asta, e bine ca avem de unde alege dar daca citeste cineva care nu se pricepe il nenorociti... incercati voi inainte de a scrie pentru altii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Amandine