autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

BAME

Autor: Cristina Oprea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Ingrediente
-600 gr bame curatate, , -2 cepe mari taiate felii, , -1 usturoi, , -3 rosii mari coapte ,date prin razatoare, , -2 rosii mari taiate felii, , -1 mana de patrunjel tocat, , -1 ceasca cu otet, , -1 ceasca ulei si inca una cu apa., -2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente.
Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min) , adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba ,la foc mic , cam 5 minute.
Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa.
Fierbem ,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.
Daca ti-a placut reteta noastra "BAME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
“Bamyah”-Mancare de  bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca

“Bamyah”-Mancare de bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca

Bamelor li se taie coditele , se spala si se stropesc cu otetul, pentru a reduce textura mucilaginoasa. Se

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -600 gr bame curatate
  • -2 cepe mari taiate felii
  • -1 usturoi
  • -3 rosii mari coapte ,date prin razatoare
  • -2 rosii mari taiate felii
  • -1 mana de patrunjel tocat
  • -1 ceasca cu otet
  • -1 ceasca ulei si inca una cu apa.
  • -2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cartofi cu smantana si marar & ciuperci sote