autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Banane si migdale in sos-crema de rom

Autor: Catalin Tomaziu (Bucatar sef)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalin Tomaziu (Bucatar sef)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Ingrediente
3 linguri de zahar¼ cana zahar brun, 5 linguri unt 2 linguri rom brun, 3 banane, taiate in felii 1,5 cm2 linguri liqueur de banane, 2 linguri migdale zdrobite½ lingurita esenta migdale, 1/3 cana smantana mai grasa, ,

Dificultate: Medie Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

In wok, coaceti zaharul in trei linguri de unt la temperatura medie-mica, amastecand pana se dizolva zaharul. Adaugati bananele si coaceti amestecand usor, pana se inmoaie un pic dar ramanand totusi ferme, 2-3 minute. Adaugati migdalele. Coaceti 1 minut. Scoateti intr-un vas.
In acelasi wok, adaugati cele 2 linguri de unt ramase si zaharul brun. Coaceti la temperature medie-mica amestecand pana la dizolvarea zaharului, 2-3 minute.
Adaugati romul, liqueurul de banane, si esenta de migdale. Ridicati temperature la mediu. Coaceti 2 minute apoi incorporate smantana.
Puneti bananele in boluri si acoperiti cu sosul-crema. Se serveste rece sau cald
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane si migdale in sos-crema de rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si vanilie

Chec cu ciocolata si vanilie

Zaharul, galbenusurile si margarina se bat cu mixterul.Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu fistic si ciocolata

Prajitura cu fistic si ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. In oala mixerului se freaca untul cu zaharul pudra pina

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    O reteta foarte interesanta !

  • Fara foto

    Felicia , 13 ianuarie 2010

    Foarte interesanta, exotica si delicioasa. Bravo!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Yammmi, yammmmi, ce bunatate, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri de zahar¼ cana zahar brun
  • 5 linguri unt 2 linguri rom brun
  • 3 banane
  • taiate in felii 1,5 cm2 linguri liqueur de banane
  • 2 linguri migdale zdrobite½ lingurita esenta migdale
  • 1/3 cana smantana mai grasa

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura marmorata cu ricotta, portocale si fulgi de ciocolata