autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Banane si migdale in sos-crema de rom

Autor: Catalin Tomaziu (Bucatar sef)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalin Tomaziu (Bucatar sef)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Ingrediente
3 linguri de zahar¼ cana zahar brun, 5 linguri unt 2 linguri rom brun, 3 banane, taiate in felii 1,5 cm2 linguri liqueur de banane, 2 linguri migdale zdrobite½ lingurita esenta migdale, 1/3 cana smantana mai grasa, ,

Dificultate: Medie Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

In wok, coaceti zaharul in trei linguri de unt la temperatura medie-mica, amastecand pana se dizolva zaharul. Adaugati bananele si coaceti amestecand usor, pana se inmoaie un pic dar ramanand totusi ferme, 2-3 minute. Adaugati migdalele. Coaceti 1 minut. Scoateti intr-un vas.
In acelasi wok, adaugati cele 2 linguri de unt ramase si zaharul brun. Coaceti la temperature medie-mica amestecand pana la dizolvarea zaharului, 2-3 minute.
Adaugati romul, liqueurul de banane, si esenta de migdale. Ridicati temperature la mediu. Coaceti 2 minute apoi incorporate smantana.
Puneti bananele in boluri si acoperiti cu sosul-crema. Se serveste rece sau cald
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane si migdale in sos-crema de rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini brioșe cu lămaie

Mini brioșe cu lămaie

Pornim cuptorul la 180”C. și pregătim aproximativ 25 mini forme de brioșe din hartie ori

2 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briose cu nutella si mure

Briose cu nutella si mure

Se amesteca bine ouale cu glucoza, se adauga uleiul si iaurtul. Separat se amesteca faina, cu bicarbonatul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    O reteta foarte interesanta !

  • Fara foto

    Felicia , 13 ianuarie 2010

    Foarte interesanta, exotica si delicioasa. Bravo!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Yammmi, yammmmi, ce bunatate, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri de zahar¼ cana zahar brun
  • 5 linguri unt 2 linguri rom brun
  • 3 banane
  • taiate in felii 1,5 cm2 linguri liqueur de banane
  • 2 linguri migdale zdrobite½ lingurita esenta migdale
  • 1/3 cana smantana mai grasa

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Cornulete foatrte ieftine ,cu rahat