autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Banane si migdale in sos-crema de rom

Autor: Catalin Tomaziu (Bucatar sef)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalin Tomaziu (Bucatar sef)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Ingrediente
3 linguri de zahar¼ cana zahar brun, 5 linguri unt 2 linguri rom brun, 3 banane, taiate in felii 1,5 cm2 linguri liqueur de banane, 2 linguri migdale zdrobite½ lingurita esenta migdale, 1/3 cana smantana mai grasa, ,

Dificultate: Medie Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

In wok, coaceti zaharul in trei linguri de unt la temperatura medie-mica, amastecand pana se dizolva zaharul. Adaugati bananele si coaceti amestecand usor, pana se inmoaie un pic dar ramanand totusi ferme, 2-3 minute. Adaugati migdalele. Coaceti 1 minut. Scoateti intr-un vas.
In acelasi wok, adaugati cele 2 linguri de unt ramase si zaharul brun. Coaceti la temperature medie-mica amestecand pana la dizolvarea zaharului, 2-3 minute.
Adaugati romul, liqueurul de banane, si esenta de migdale. Ridicati temperature la mediu. Coaceti 2 minute apoi incorporate smantana.
Puneti bananele in boluri si acoperiti cu sosul-crema. Se serveste rece sau cald
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane si migdale in sos-crema de rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Intai de toate am pregatit clatitele. Am mixat ouale cu laptele, uleiul, sarea si faina (cam 10

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Dulciuri diverse
Muffins cu ciocolata

Muffins cu ciocolata

1-Se amesteca intr-un bol oul impreuna cu laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala

5 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    O reteta foarte interesanta !

  • Fara foto

    Felicia , 13 ianuarie 2010

    Foarte interesanta, exotica si delicioasa. Bravo!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Yammmi, yammmmi, ce bunatate, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri de zahar¼ cana zahar brun
  • 5 linguri unt 2 linguri rom brun
  • 3 banane
  • taiate in felii 1,5 cm2 linguri liqueur de banane
  • 2 linguri migdale zdrobite½ lingurita esenta migdale
  • 1/3 cana smantana mai grasa

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chec cu lamaie