autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Banane si migdale in sos-crema de rom

Autor: Catalin Tomaziu (Bucatar sef)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalin Tomaziu (Bucatar sef)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Ingrediente
3 linguri de zahar¼ cana zahar brun, 5 linguri unt 2 linguri rom brun, 3 banane, taiate in felii 1,5 cm2 linguri liqueur de banane, 2 linguri migdale zdrobite½ lingurita esenta migdale, 1/3 cana smantana mai grasa, ,

Dificultate: Medie Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

In wok, coaceti zaharul in trei linguri de unt la temperatura medie-mica, amastecand pana se dizolva zaharul. Adaugati bananele si coaceti amestecand usor, pana se inmoaie un pic dar ramanand totusi ferme, 2-3 minute. Adaugati migdalele. Coaceti 1 minut. Scoateti intr-un vas.
In acelasi wok, adaugati cele 2 linguri de unt ramase si zaharul brun. Coaceti la temperature medie-mica amestecand pana la dizolvarea zaharului, 2-3 minute.
Adaugati romul, liqueurul de banane, si esenta de migdale. Ridicati temperature la mediu. Coaceti 2 minute apoi incorporate smantana.
Puneti bananele in boluri si acoperiti cu sosul-crema. Se serveste rece sau cald
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane si migdale in sos-crema de rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu nuca si gem

Fursecuri fragede cu nuca si gem

Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei. Amestecam margarina cu untura. Punem

11 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Inel cu nutella

Inel cu nutella

Se dizolva drojdia cu putin zahar si putina apa calda iar dupa ce a dospit cateva minute se rastoarna

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    O reteta foarte interesanta !

  • Fara foto

    Felicia , 13 ianuarie 2010

    Foarte interesanta, exotica si delicioasa. Bravo!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Yammmi, yammmmi, ce bunatate, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri de zahar¼ cana zahar brun
  • 5 linguri unt 2 linguri rom brun
  • 3 banane
  • taiate in felii 1,5 cm2 linguri liqueur de banane
  • 2 linguri migdale zdrobite½ lingurita esenta migdale
  • 1/3 cana smantana mai grasa

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu fulgi de migdale