autor:

» » Dulciuri diverse

Banane si migdale in sos-crema de rom

Autor: Catalin Tomaziu (Bucatar sef)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalin Tomaziu (Bucatar sef)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 21 decembrie 2005

Ingrediente
3 linguri de zahar¼ cana zahar brun, 5 linguri unt 2 linguri rom brun, 3 banane, taiate in felii 1,5 cm2 linguri liqueur de banane, 2 linguri migdale zdrobite½ lingurita esenta migdale, 1/3 cana smantana mai grasa, ,

Dificultate: Medie Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

In wok, coaceti zaharul in trei linguri de unt la temperatura medie-mica, amastecand pana se dizolva zaharul. Adaugati bananele si coaceti amestecand usor, pana se inmoaie un pic dar ramanand totusi ferme, 2-3 minute. Adaugati migdalele. Coaceti 1 minut. Scoateti intr-un vas.
In acelasi wok, adaugati cele 2 linguri de unt ramase si zaharul brun. Coaceti la temperature medie-mica amestecand pana la dizolvarea zaharului, 2-3 minute.
Adaugati romul, liqueurul de banane, si esenta de migdale. Ridicati temperature la mediu. Coaceti 2 minute apoi incorporate smantana.
Puneti bananele in boluri si acoperiti cu sosul-crema. Se serveste rece sau cald
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane si migdale in sos-crema de rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    O reteta foarte interesanta !

  • Felicia , 13 ianuarie 2010

    Foarte interesanta, exotica si delicioasa. Bravo!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    Yammmi, yammmmi, ce bunatate, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri de zahar¼ cana zahar brun
  • 5 linguri unt 2 linguri rom brun
  • 3 banane
  • taiate in felii 1,5 cm2 linguri liqueur de banane
  • 2 linguri migdale zdrobite½ lingurita esenta migdale
  • 1/3 cana smantana mai grasa

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Floricele cu Nutella