Dovleceii spalati se sterg apoi li se indeparteaza capetele,se taie pe lung in jumatati egale..Cu o lingurita se curata de miez fara a ajunge la capete,asemenea unor barcuteSe pune intr-o craticioara apa cu sare sa fiarba.Cand incepe sa clocoteasca se scufunda 5 minute jumatatile de dolecei,sa se inmoaieun pic apoi se scot si se scurg de apa.
Se curata ceapa si se taie fin apoi morcovul si radacina se taie in cubulete mici,ardeiul se taie si el tot cubulete, apoi se feliaza ciupercile spalate si curatate.Se pune un strop de ulei si se calesc legumele taiate,se adauga si 2-3 linguri din miezul scobit din dovlecei, un praf de sare,condimente si se adauga si un pic de apa.Se acopera cu un capac si se fierb inbusit pana se inmoaie.Se da tigaia de pe foc si se adauga verdeata taiata marunt.Cu aceste legume se umple fiecare jumatate de dovlecel apoi se aseaza una langa cealalta intr-o tava in care am pus un pic de apa(pana la marginea barcutelor),sare ,ulei si legume deshidratate.Pe fiecare jumatate de dovlecel umplut se pune la capete cate o jumatate de rosioara cherry iar in miloc spargem cate un ou de prepalita.Dam tava la cuptor si lasam cca 25-30 minute,pana seincheaga bine oul.Se servesc reci sau calde.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii