Barcute din ciuperci de post

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Barcute din ciuperci de post

Ingrediente

  • ciuperci conservate
  • gris sau cartof fiert
  • marar
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • paine
  • ulei
  • masline
  • gogosar crud sau murat.

Mod de preparare

Se dau ciupercile prin masina, pentru a fi fine. Intre timp, se inmoaie painea, se curata usturoiul. Painea, ciupercile, grisul (sau, pentru cine nu vrea sa foloseasca gris, cartoful fiert dat pe razatoarea mica), usturoiul pisat, sarea si piperul, mararul taiat marunt se amesteca bine pana ce devin o pasta compacta. Intre timp, se pune uleiul la incins si se formeaza piftelute de ciuperci, care se prajesc.

Se rumenesc bine si se scot pe servetele de bucatarie ca sa se absoarba uleiul, se lasa la racit. Se prepara maioneza de usturoi. Se aseaza cate o chiftea de ciuperci, putina maioneza de usturoi si o frunzulita de marar pentru efect cromatic.

Se infinge cate o scobitoare in fiecare chiftea, ornata dupa cum urmeaza: pe bat se infinge o felie subtire gogosar murat, iar in varf se aseaza o bucatica de maslina, pe post de panza. Se mai poate folosi in loc de maslina, cascaval de post, taiat sub forma de triunghi. Se aseaza pe un platou, lasand putin loc intre ele, iar intre ele, pentru efect cromatic, se pot pune fasii de lamaie, sau gogosar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise