Se amesteca grisul, fulgii de cocos,zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Separat se freaca spuma untul cu smantana, apoi se adauga la ingredientele uscate si se amesteca bine.
Se adauga apoi iaurtul si se mai amesteca pana se omogenizeaza.
Se pune intr-un vas de sticla termorezistent, uns in prealabil cu unt si pudrat cu faina.
Vasul poate fi dreptunghiular 25/35 cm sau oval.
Se traseaza cu un cutit romburi pe alaut si in fiecare romb se pune cate o jumatate de migdala.
Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius cca 45 de minute .
Intre timp se prepara siropul.
Se pune pe foc apa cu zaharul, sucul de lamaie, esenta de vanilie si apa de roze; se lasa sa fiarba fara capac cca 15 minute , pana s-a ingrosat; la ultimele clocote se adauga untul( sau margarina).
Dupa ce s-a copt blatul , se scoate din cuptor si se toarna siropul cald peste el sa se patrunda bine.
Se pune inapoi in cuptor inca 5-10 minute pana prajitura devine aurie deasupra.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Este foarte gustoasa cu ceai de menta.
Pofta buna!
Dupa cum v-am mai spus in tarile arabe a inceput postul Ramadanului.
In fiecare zi se fac dulciuri( adio silueta!!!)!
Basbousa este o prajitura preparata cu gris si insiropata cu sirop de zahar ; este foarte populara si in alte tari decat cele arabe.
Basbousa este cunoscuta sub numele de : Revani-Turcia; Ravani-Grecia, Ma’mounia-Egipt, Harisa –Liban,Namura-Siria, etc.
Se pot inlocui migdalele cu fistic; in acest caz se presara cu fistic dupa ce s-a insiropat si racit prajitura.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii