Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
medie
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Ingrediente

  • 200g zahar
  • 250g migdale maruntite
  • 2 linguri de faina
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • 2 albusuri batute spuma
  • 100g ciocolata neagra (85% cacao) topita pe bain-marie

Mod de preparare

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe o hartie cerata (pentru copt) si se lasa “la uscat” cel putin cateva ore, preferabil peste noapte. Se taie in formele dorite (de regula stelute) si se “usuca” in cuptor la 190°C (cuptor cu ventilatie) pentru 5-8 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise