autor:

Broccoli and Muffins

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Batoane de cereale fara coacere

Autor: Broccoli and Muffins (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Broccoli and Muffins (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2015

Ingrediente
200 grame curmale, 60 grame unt de arahide, 125 grame ovaz, 140 grame migdale crude, nesarate, 35 grame merisoare, 20 grame goji, 20 grame seminte de chia, 20 grame seminte de in

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru ca batoanele sa fie mai crocante, ovazul si migdalele se pot coace la cuptor. Daca vrei sa faci asta, incalzeste cuptorul la 180 grade.

Pregateste o tava cu hartie de copt, dar lasa o portiune in afara pentru a avea o posibilitate usoara de manevrare a continutului. Pune-o deoparte momentan.

Curmalele se pun in apa fierbinte, pentru 10 minute, pentru a se inmuia. Astfel, va fi mai usor de scos samburele.

Se adauga curmalele intr-un blender si se mixeaza pana devin o pasta lipicioasa. Acesta va fi liantul batoanelor tale.

Intre timp, poti pune ovazul si migdalele la copt pentru 10-15 minute, pentru a se rumeni.

Intr-un vas, pune untul de arahide la incalzit, pana atinge o consistenta alunecoasa.

Adauga toate ingredientele intr-un vas si mixeaza-le cu o lingura de lemn sau cu mana.

Pune mixtura in tava cu hartie de copt si aranjeaza bine pe fundul tavii.Aseaza deasupra o alta hartie de copt, peste care vei putea sa pui un pahar cu care sa apesi bine continutul pe fundul tavii. E foarte important sa aiba o grosime de macar 1 cm, pentru a nu se rupe cand le servesti.

Tava se baga la congelator pentru minim 30 minute.

Se taie in batoane egale.

Se depoziteaza in frigider, intr-un vas inchis ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale fara coacere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salam de biscuiţi reţetă de post

Salam de biscuiţi reţetă de post

Salam de biscuiţi reţetă de post Biscuitii se zdrobesc iar rahatul se taie cubulete. Margarina

12 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Cartofi umpluti cu soia si ciuperci

Cartofi umpluti cu soia si ciuperci

In primul rand punem soiaua la fiert in apa clocotita cu sare si lasam cca 15-20 min, apoi scurgem

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta Pall , 20 iunie 2015

    Sunt minunate,tocmai la-am facut,multumesc.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 grame curmale
  • 60 grame unt de arahide
  • 125 grame ovaz
  • 140 grame migdale crude
  • nesarate
  • 35 grame merisoare
  • 20 grame goji
  • 20 grame seminte de chia
  • 20 grame seminte de in

Raporteaza reteta

Retete
de Broccoli and Muffins
Burger de curcan

Burger de curcan

Pieptul de curcan se toaca si se pune intr-un bol impreuna cu oul, parmezanul dat pe razatoare, usturoiul

2 voturi    1 comentariu
45 min
Sandviciuri
Clatite americane cu ciocolata si zmeura

Clatite americane cu ciocolata si zmeura

Se amesteca toate ingredientele cu blender-ul, pana se oogenizeaza compozitia.Aluatul trebuie sa

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Briose cu ciocolata (GlutenFree)