autor:

Eileen

» » Torturi

Bavareza cu zmeura

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2011

Ingrediente
6 galbenusuri, 500 ml lapte, 175 gr zahar, 4 pliculete gelatina, 250 ml frisca batuta, 1 kg zmeura, Un pachet piscoturi, O lamaie, O cana suc portocale

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa putin, amestecand continuu, in jur de 20 de minute. Aveti grija sa nu se imbranzeasca, trebuie luat de pe foc imediat ce vedeti ca lingura de lemn adera la compozitie.
Separat se dizolva gelatina in apa rece 10 minute apoi se incalzeste la microunde sau pe baie de aburi, atentie sa nu fiarba. Se adauga in amestecul de oua dupa ce s-a mai racit un pic.
Se lasa sa se raceasca crema de ou.
Se mixeaza 800 gr de zmeura si se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga frisca batuta in prealabil si se amesteca incet.
Se inmoaie piscoturile in zeama de lamaie si suc de portocale naturale, si se asaza in forma rotunda.
Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi, apoi se adauga restul de zmeura intregi.
Se pune restul de crema si se baga la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte, recomandat.
Se decoreaza cu capsuni sau cu ce doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu bavareza de zmeura galbena si jeleu de hibiscus

Tort cu bavareza de zmeura galbena si jeleu de hibiscus

Preparare blat Se bate untul spuma cu zaharul, apoi se adauga unul cate unul ouale prevazute in

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 15 iunie 2014

    Este foarte frumoasa si reusita si nu trebuie de copt-felicitari.

  • Fara foto

    Mihaela Manole , 15 decembrie 2013

    multumesc!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2011

    Tentatie absoluta!*****

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2011

      Arata...de n-am cuvinte...nu stiu ce sa zic... Nu ma omor cu dulciurile de obicei, dar asta arata nemaipomenit! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 4 pliculete gelatina
  • 250 ml frisca batuta
  • 1 kg zmeura
  • Un pachet piscoturi
  • O lamaie
  • O cana suc portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

kok miori (Chef de cuisine)

Este foarte frumoasa si reusita si nu trebuie de copt-felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu crema caramel