Reteta postata pe: 01 mai 2010
Ingrediente
3 albusuri, un praf de sare, 3-4 picaturi de lamaie, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita ulei(optional)
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se adauga un praf de sare si 3-4 picaturi de zeama de lamaie si se bat cu mixerul pana incep sa se faca spuma. Se adauga zaharul cate putin si se continua mixarea pana ce albusurile au o tenta lucioasa si nu se desprind de bol, daca il intoarcem invers. Se adauga zaharul vanilat si se continua mixarea. Daca se doreste ca bezelele sa fie moi in interior se adauga catava picaturi de ulei odata cu zaharul vanilat. Se formeaza gramajoare si se aseaza intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se coc in cuptorul incins la 110 grade si cu usa cuptorului intredeschisa, timp de 1 ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Se bat albusurile cu putina sare iar cand incepe sa se formeze spuma se adauga treptat zaharul pana
6 voturi
2 comentarii
1h 55 min
1. Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un
51 voturi
13 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
licu pop , 03 mai 2010
apetisant....plus ca arata grozav...vot maxim !
Alice85 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
O idee buna ;)
Adina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Un deliciu! Au iesit foarte frumoase bezele tale
violette (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
foarte frumoase ti-au iesit....
mac myra (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Foarte bune,nu am facut de mult si cred ca o sa fac chier astazi...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Dulci si bune.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Foarte gustoase!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Delicioase...