autor:

mihaela cecilia

» » Dulciuri diverse

Bezele

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
3 albusuri, un praf de sare, 3-4 picaturi de lamaie, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita ulei(optional)

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se adauga un praf de sare si 3-4 picaturi de zeama de lamaie si se bat cu mixerul pana incep sa se faca spuma. Se adauga zaharul cate putin si se continua mixarea pana ce albusurile au o tenta lucioasa si nu se desprind de bol, daca il intoarcem invers. Se adauga zaharul vanilat si se continua mixarea. Daca se doreste ca bezelele sa fie moi in interior se adauga catava picaturi de ulei odata cu zaharul vanilat. Se formeaza gramajoare si se aseaza intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se coc in cuptorul incins la 110 grade si cu usa cuptorului intredeschisa, timp de 1 ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele fructate

Bezele fructate

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat si praful de copt. Cand s-a obtinut o spuma tare,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Bezele

Bezele

Albusele tinute la temperature camerei, le batem bine, bine cu zaharul tos, cand compozitia este

14 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte buneeeeeee!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    foarte bune!bunica mea i-mi facea ....

    • Fara foto

      licu pop , 03 mai 2010

      apetisant....plus ca arata grozav...vot maxim !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O idee buna ;)

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Un deliciu! Au iesit foarte frumoase bezele tale

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      foarte frumoase ti-au iesit....

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte bune,nu am facut de mult si cred ca o sa fac chier astazi...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Dulci si bune.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 3-4 picaturi de lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita ulei(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buneeeeeee!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cornulete ce ti se topesc in gura