autor:

mihaela cecilia

» » Dulciuri diverse

Bezele

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
3 albusuri, un praf de sare, 3-4 picaturi de lamaie, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita ulei(optional)

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se adauga un praf de sare si 3-4 picaturi de zeama de lamaie si se bat cu mixerul pana incep sa se faca spuma. Se adauga zaharul cate putin si se continua mixarea pana ce albusurile au o tenta lucioasa si nu se desprind de bol, daca il intoarcem invers. Se adauga zaharul vanilat si se continua mixarea. Daca se doreste ca bezelele sa fie moi in interior se adauga catava picaturi de ulei odata cu zaharul vanilat. Se formeaza gramajoare si se aseaza intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se coc in cuptorul incins la 110 grade si cu usa cuptorului intredeschisa, timp de 1 ora si jumatate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu bezele

Tarta cu bezele

Aluat: Se amesteca faina cu untul, oul, sarea si zaharul pana se obtine un aluat tare. Se infasoara

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bezele cu nucă

Bezele cu nucă

Amestecaţi albuşurile cu mixerul până veţi putea ţine castronul deasupra capului, iar

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte buneeeeeee!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    foarte bune!bunica mea i-mi facea ....

    • Fara foto

      licu pop , 03 mai 2010

      apetisant....plus ca arata grozav...vot maxim !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O idee buna ;)

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Un deliciu! Au iesit foarte frumoase bezele tale

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      foarte frumoase ti-au iesit....

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte bune,nu am facut de mult si cred ca o sa fac chier astazi...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Dulci si bune.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 3-4 picaturi de lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita ulei(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buneeeeeee!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec de albus