Se porneste cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Se pregateste tava in care veti coace blaturile; tapetati-o cu hârtie. Se bat albusurile cu praful de copt pâna se intaresc, apoi se adauga treptat zaharul, câte doua linguri deodata, batând din nou albusurile de fiecare data, pâna se intaresc.
Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza alunele macinate.
Din aceasta compozitie se coc doua blaturi de bezea;
cu ajutorul unei furculite se deseneaza un model pe unul dintre ele, inainte de a se coace, pentru a obtine un efect decorativ. Când sunt coapte, se lasa blaturile sa se raceasca in cuptor circa o ora, apoi transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet, indepartati hârtia pe care le-ati copt.
Pentru a prepara crema, bateti frisca impreuna cu zaharul pudra si cu lichiorul (daca folositi). Asezati blatul simplu pe un platou si intindeti pe el aproape toata crema, pastrând putina pentru ornat. Aranjati zmeura in cercuri concentrice peste stratul de crema.
Puneti cu grija al doilea blat (cel cu model) deasupra, presând usor. Decorati cu restul de crema si câteva boabe de zmeura si serviti.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii