autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Bezele cu zmeura si alune de padure

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2008

Ingrediente
Pentru blaturile de bezea, 4 albusuri, 1/4 lingurita praf de copt, 225 gr zahar cu granulatie fina, 75 gr alune de padure, macinate fin, , Pentru crema, 300 ml frisca, o lingura zahar cu granulatie fina, 1-2 linguri lichior cu aroma de zmeura, (optional) 350 gr zmeura, proaspata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se porneste cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Se pregateste tava in care veti coace blaturile; tapetati-o cu hârtie. Se bat albusurile cu praful de copt pâna se intaresc, apoi se adauga treptat zaharul, câte doua linguri deodata, batând din nou albusurile de fiecare data, pâna se intaresc.
Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza alunele macinate.
Din aceasta compozitie se coc doua blaturi de bezea;
cu ajutorul unei furculite se deseneaza un model pe unul dintre ele, inainte de a se coace, pentru a obtine un efect decorativ. Când sunt coapte, se lasa blaturile sa se raceasca in cuptor circa o ora, apoi transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet, indepartati hârtia pe care le-ati copt.
Pentru a prepara crema, bateti frisca impreuna cu zaharul pudra si cu lichiorul (daca folositi). Asezati blatul simplu pe un platou si intindeti pe el aproape toata crema, pastrând putina pentru ornat. Aranjati zmeura in cercuri concentrice peste stratul de crema.
Puneti cu grija al doilea blat (cel cu model) deasupra, presând usor. Decorati cu restul de crema si câteva boabe de zmeura si serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu zmeura si alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine,

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Pasca fara faina

Pasca fara faina

Ouale + zahar + praful de budinca se amesteca cu mixerul cateva minute dupa care se incorporeaza

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blaturile de bezea
  • 4 albusuri
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 225 gr zahar cu granulatie fina
  • 75 gr alune de padure
  • macinate fin
  • Pentru crema
  • 300 ml frisca
  • o lingura zahar cu granulatie fina
  • 1-2 linguri lichior cu aroma de zmeura
  • (optional) 350 gr zmeura
  • proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajituri (gogosi) din flori de salcam