autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu peste

Biban umplut la cuptor-specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 19 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 19 decembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 biban de marime medie, -1 legatura de frunza de patrunjel( cam 4 legaturi de pe piata din Romania), -1 ceapa mica, -6-8 catei de usturoi, -4 linguri nuca, -4 linguri seminte de migdale, -2 rosii mari, -3 ardei iuti( rosii+verzi), -2 lamai mari, -1 cartof mare, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -3 lingurite condiment pentru peste: cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper, -ulei de masline, -1/2 cana supa Maggi cu gust de peste, -masline : verzi si negre

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi si de organele interne.
Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior.
Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda de arome 3-4 ore, intorcandu-l de pe o parte pe alta din timp in timp.
In blender se mixeaza frunza de patrunjel,semintele de nuca, migdale si usturoiul ; se adauga 1 lingurita de condiment pentru peste si sare dupa gust.
Se umple pestele si se aseaza intr-o tava de cuptor din sticla termorezistenta .
De jur imprejurul pestelui se aseaza straturi alternative de cartofi, ardei iute,rosii, felii de lamaie,masline verzi si negre.
Se presara sare si piper peste legume.
Se adauga in tava supa de peste ; se stropesc pestele si legumele cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 45 de minute.
Dupa 45 de minute se scoate folia de aluminiu si se mai lasa pestele in cuptor cca 15 minute sau pana s-au rumenit pestele si legumele.
Se serveste cu mamaliguta sau cartofi prajiti, salata mixta cu pasta de susan si muraturi.
Salata mixta cu pasta de susan o gasiti pe urmatorul link:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-mixta-cu-pasta-de-susan-specifica-tarilor-arabe.html

Eu l-am servit cu cartofi stil libanez si iahnie de rosii cu ardei.( Vezi reteta:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/file-de-peste-prajit-cu-garnitura-de-rosii-scazute-si-cartofi-prajiti-marrakesh.html)
Cartofii se curata, se feliaza si se presara cu un condiment libanez pentru cartofi :piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare,usturoi granulat.
Se prajesc in ulei pana iau o culoare aurie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biban umplut la cuptor-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Merlucius in crusta de malai

Merlucius in crusta de malai

Pestele dezosat, spalat, se usuca in servet de hartie. Il trecem printr-un dressing obtinut din

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Creveti la gratar

Creveti la gratar

Crevetii se clatesc cu apa rece, se pun intr-un castron la marinat cu ulei masline, ii condimentam,

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Elga89

    Elga89 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

    Ce aromat trebuie sa fie! Excelenta reteta! Nota 10!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

    Un festin pe cinste ! ca toate preparatele tale. Felicitari !***** Sarbatori Fericite ! tie si familiei tale. Pup cu drag.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    Multumesc Luana! Sper ca ai avut o mini-vacanta placuta la schi.

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

      minunat!***** Sarbatori Fericite si An Nou delicios!:)

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

      pe cat de bine arata pe atat de gustos e! Bravo!

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

      Nu-mi vine sa cred.Arata extraordinar .Salvat si plecat la cumparaturi.Trebuie incercat*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      Sidy multumesc; te invit la o portie!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      Mari multumesc; trebuie sa incerci umplutura: combinatia patrunjel-usturoi-nuca e absolut delicios.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      Multumesc Ade, dar sa stii ca e si foarte aromat.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      Arata minunat !!! Ai de la mine * * * * * Felicitari !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      O nebunie! Ca de obicei, ai dat toate amanuntele necesare, sa iasa pestele ca la carte. Multumesc de reteta. S-a retinut!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      Cat de bun trebuie sa fie!Te felicit si astept cu nerabdare si alte minunatii specifice tarilor arabe.TE PUP!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      Nu cumva ai făcut pictura! Că ai o prezentare fantastică mereu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 biban de marime medie
  • -1 legatura de frunza de patrunjel( cam 4 legaturi de pe piata din Romania)
  • -1 ceapa mica
  • -6-8 catei de usturoi
  • -4 linguri nuca
  • -4 linguri seminte de migdale
  • -2 rosii mari
  • -3 ardei iuti( rosii+verzi)
  • -2 lamai mari
  • -1 cartof mare
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -3 lingurite condiment pentru peste: cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper
  • -ulei de masline
  • -1/2 cana supa Maggi cu gust de peste
  • -masline : verzi si negre

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Elga89 (Chef de cuisine)

Ce aromat trebuie sa fie! Excelenta reteta! Nota 10!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Somon cu spanac gratinat