autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Bife de vitel în sos de smântânã

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
2 felii carne de vitel, ciuperci optional, 100 gr. unt, 3-4 cãtei de usturoi, piper si sare proaspãt mãcinate, foi dafin, 200 ml. smântânã pt. gãtit, ierburi Provence, sos de soia, cepsoarã proaspãtã, cartofi pt. prãjit

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

1)Carnea se condimenteazã cu sare si piper.
Se încinge untul în tigaie si se prãjesc feliie de carne pe fiecare parte putin, dacã se prãjesc prea tare vor iesi dure si seci...
Se scot pe o farfurie.
2)În restul de unt se prãjesc ciupercile, se adaugã foile dafin si usturoiul feliat.
Se lasã câteva minute la înmuiat la foc mic si se toarnã smântâna (eu am folosit smântânã cu gust de ciuperci).
Se poate pune carnea pãstratã în sos si lãsa sã mai fiarbã în sos. Se pune sos de soia si ierburi Provence dupã plac, si se ia de pe foc.
Am sevit cu cartofi prãjiti si cepsoarã proaspãtã tocatã.
Poftã bunã!
Este o mâncare care ia putin timp, o fac de multe ori si cu alt tip de carne :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Bife de vitel în sos de smântânã" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
PUI PE SARE LA CUPTOR

PUI PE SARE LA CUPTOR

Puiul se spala, se despica pe piept si se aseaza in tava aragazului care s-a tapetat cu un strat

21 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi
Pulpe de pui pe sare

Pulpe de pui pe sare

Se parlesc bucatile de carne, se asaza sarea intr-o tava cam de 1 cm grosime si se asaza carnea pe

5 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

    Un bife de nota 10 si "molho" de categoria. Parabens(felicitari)!*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Foarte bun si arata si frumos.

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

    ce bine arata

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Este chiar yummy, merçi fetelor :) Adelina, "Bife" în portughezã sau "Steak" în englezã este carnea de vacã , pe care o gãsim în comert cum ar fii : pt. snitel vienez, felii subtiri ; groase pt. grill sau fript în sânge (Bife vazia sau Sirloin Steak), antricot ( bucata de carne cu os), picanha ( foarte apreciatã în Brazilia)...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Delicioasa mancarica ! *****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Mă tot întrebam ce însemnă "bife" şi am găsit pe net că e un fel de antricot. Era un fel de mâncare din Argentina. La tine ce înseamnă ca nu am mai auzit cuvântul?

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      hmmm...ce deliciu...si eu vreau!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 felii carne de vitel
  • ciuperci optional
  • 100 gr. unt
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • piper si sare proaspãt mãcinate
  • foi dafin
  • 200 ml. smântânã pt. gãtit
  • ierburi Provence
  • sos de soia
  • cepsoarã proaspãtã
  • cartofi pt. prãjit

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mihai (Chef de cuisine)

Un bife de nota 10 si "molho" de categoria. Parabens(felicitari)!*****

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui marinate in iaurt ,facute la ceaun