autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Biluțe festive

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Ingrediente
50 gr nuci, 50 gr.alune, 50 gr.fistic, 50 gr.migdale, 200 gr.mix fructe uscate (stafide,caise uscate,cirese uscate...orice), 30 gr.zahăr pudră, 1 linguriță sirop de arțar ori miere albine, 3 linguri rom ori coniac, , Pentru decor: 3 linguri zahar pudră, 3 șinguri cacao și 50 gr ciocolata topită

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Oooo festive e puțin spus pentru aceste minunate biluțe care aș putea să spun că sunt o alternativă la tortul festiv tradițional de Craciun din fructe uscate, in special pentru că nu necesită coacere și durează foarte puțin timp să le faci...dar să trecem la treabă aș zice..:)



Așadar, punem toate fructele uscate si alunele, nucile, migadale, fistic ...in robotul de bucătărie și mixăm pină se omogenizează. Mie imi plac să nu fie foarte fine, să se simtă incă alunele..migdalele. Apoi punem compoziția intr-un bol, adăugam siropul de arțar (mie imi place foarte mult, are o alta aromă, insă puteți folosi foarte bine miere de albine), zaharul și romul ori coniac. Dacă nu sunteți adepții alcoolului puteți folosi suc de portocale ori mere, insă alcoolul le dă o aromă fantastică și ajută acest desert să fie excelent citeva săptămini bune. amestecăm totul pină la incorporare si compoziția obținută o dăm la frigider cel putin 12 ore pentru odihnă, eu las peste noapte. A doua zi, faceți biluțele cu ajutorul unei lingurițe și le treceți fie prin zahar pudră, fie cacao ori ciocolata topită ca in imagine. Cele trecute prin ciocolata se lasă la racit și apoi le puteti decora cu ciocolata albă ori orice altceva vă face plăcere.



Va garantez că sunt absolut senzatie și merg perfect oferite ca și un mic cadou acum de craciun...:)



Ginduri bune și spor la prăjiturit :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Biluțe festive" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PANDISPAN

PANDISPAN

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul

70 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Button cookies

Button cookies

Untul si zaharul se mixeaza bine apoi se adauga faina. Se framanta aluatul,se intinde o foaie mai

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta Pall , 24 decembrie 2013

    Super.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 50 gr nuci
  • 50 gr.alune
  • 50 gr.fistic
  • 50 gr.migdale
  • 200 gr.mix fructe uscate (stafide,caise uscate,cirese uscate...orice)
  • 30 gr.zahăr pudră
  • 1 linguriță sirop de arțar ori miere albine
  • 3 linguri rom ori coniac
  • Pentru decor: 3 linguri zahar pudră
  • 3 șinguri cacao și 50 gr ciocolata topită

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Macarons