Oooo festive e puțin spus pentru aceste minunate biluțe care aș putea să spun că sunt o alternativă la tortul festiv tradițional de Craciun din fructe uscate, in special pentru că nu necesită coacere și durează foarte puțin timp să le faci...dar să trecem la treabă aș zice..:)
Așadar, punem toate fructele uscate si alunele, nucile, migadale, fistic ...in robotul de bucătărie și mixăm pină se omogenizează. Mie imi plac să nu fie foarte fine, să se simtă incă alunele..migdalele. Apoi punem compoziția intr-un bol, adăugam siropul de arțar (mie imi place foarte mult, are o alta aromă, insă puteți folosi foarte bine miere de albine), zaharul și romul ori coniac. Dacă nu sunteți adepții alcoolului puteți folosi suc de portocale ori mere, insă alcoolul le dă o aromă fantastică și ajută acest desert să fie excelent citeva săptămini bune. amestecăm totul pină la incorporare si compoziția obținută o dăm la frigider cel putin 12 ore pentru odihnă, eu las peste noapte. A doua zi, faceți biluțele cu ajutorul unei lingurițe și le treceți fie prin zahar pudră, fie cacao ori ciocolata topită ca in imagine. Cele trecute prin ciocolata se lasă la racit și apoi le puteti decora cu ciocolata albă ori orice altceva vă face plăcere.
Va garantez că sunt absolut senzatie și merg perfect oferite ca și un mic cadou acum de craciun...:)
Ginduri bune și spor la prăjiturit :*
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii