autor:

Ionutz

» » Aperitive

Bilute cu telemea

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
2 oua, 150 grame telemea sarata, 200 grame faina alba, 3 grame praf de copt, piper, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se bat ouale spuma, peste care se rade telemeaua. Se adauga piperul, apoi praful de copt si faina si se amesteca, pana se obtine un aluat modelabil.
Se formeaza bilute cam de 2 cm diametru, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute cu telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinte cu cas si marar verde

Placinte cu cas si marar verde

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia

8 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Cordon bleu din castraveti murati

Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Elena Mihailescu

    Elena Mihailescu (Chef de cuisine):

    O bunatate!!! Sunt super la gust!!! Si nu trebuie neaparat sa fie sub forma de biluta, se modeleaza foarte usor, drept urmare eu am folosit diverse forme :D

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 26 noiembrie 2013

    O bunatate

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    O bunatate...Preferatele mele...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

    Frumoase si gustoase!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Foarte bune si frumoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 grame telemea sarata
  • 200 grame faina alba
  • 3 grame praf de copt
  • piper
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...Preferatele mele...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Chipsuri de mamaliga cu crema de branza