autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Biryani cu pui-reteta testata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2009

Ingrediente
Reteta este facuta exact dupa cea a Martei Gabriela dar pentru ca nu am putut sa o scriu la "Ai pregatit?" am sa o scriu si am sa arat pozele aici..., , 75 ml ulei se masline, 1 ceapa mica, 1 frunza dafin, 1 varf cutit scortisoara, 8 boabe cardamom, 6 cuisoare, 1 catel usturoi, 500 g carne macra de pui, cite 0 lingurita de:, - ghimbir, - cardamom, - turmenic, - marar, - coriandru, - usturoi, - sare, - boia iute, toate pisate, pudra, 150 ml iaurt, 400 ml apa( supa de legume sau de pui), , Pentru orez :, , 500 g orez ( basmati este mai bun), 600 ml apa, 2 lingurite sare, 1 frunza dafin, 6 boabe cardamom, 1 varf cutit scortisoara, 1 lingurita cumin negru, , Pentru ornat:, , 1 ceapa, coriandru verde( patrunjel), 1 varf cutit sofran sau turmenic, zeama de la 1/2 lamaie, 1 ardei iute, 1/2 gogosar ( ardei rosu)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se adauga foaia de dafin, scortisoara, cardamomul si cuisoarele si se prajesc 1 minut.
Se adauga condimentele pisate(pudra) peste ceapa apoi adaugam iaurtul si carnea taiata cubulete si ameastecam bine.
Adaugam apa sau supa si lasam sa fiarba bine la foc mic cam 50 minute pina se ingroasa sosul.

Intre timp preparam orezul.
Orezul spalat bine in mai multe ape il punem intr-o cratita cu cele 5 condimente mai sus enumerate.
Acoperim cu apa de trei degete peste orez si lasam sa fiarba la foc mic , acoperit.

Pentru ornat curatam ceapa , o taiem solzisori si o calim in ulei.
Ardeiul iute il taiem feliute .
Intr-um vas termorezistent uns cu putin unt punem 1/2 din orez , carnea impreuna cu jumatate din sos , iar orez si ce a ramas din sos punem deasupra.
Peste orezul de sus punem ardeiul iute taiat, partunjelul verde, ceapa prajita si sofranul sau turmenicul muiat in putina apa si gogosarul.
Turnam zeama de lamaie si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-40 de minute.
Pregatiti-l cu incredere ca este minunat !!!
Pofta mare !

Multumesc frumos Gabi ! Am sa testez si alte retete scrise de tine, cu siguranta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Biryani cu pui-reteta testata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba cu masline

Limba cu masline

Bucatile de limba se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand incepe sa dea in clocot se ia

18 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
1. Piept de pasăre gratinat

1. Piept de pasăre gratinat

Mod de preparare Se preîncălzeşte cuptorul, pe faza de grătar. Se toacă ceapa mărunt. Se

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Pal , 20 februarie 2014

    si eu l-am facut si e f bun,doar ca am lasat carnea cu iaurtul si condimentele peste noapte la macerat si am folosit cilly (ardei iute ), nu conteaza culoarea.

  • Fara foto

    Sidy , 11 iunie 2013

    Nu se pune gogosar sub nici o forma,indienii nici nu il folosesc.Se pune doar ardei iute rosu sau verde

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 11 iunie 2013

    Eu l-am pus doar pentru ORNAT , Gabi draga, pentru ca nu am avut ardei rosu!

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 11 iunie 2013

      Nu se pune gogosar sub nici o forma,indienii nici nu il folosesc.Se pune doar ardei iute rosu sau verde

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      O delicatese

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Reteta este facuta exact dupa cea a Martei Gabriela dar pentru ca nu am putut sa o scriu la "Ai pregatit?" am sa o scriu si am sa arat pozele aici...
  • 75 ml ulei se masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 frunza dafin
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 8 boabe cardamom
  • 6 cuisoare
  • 1 catel usturoi
  • 500 g carne macra de pui
  • cite 0 lingurita de:
  • - ghimbir
  • - cardamom
  • - turmenic
  • - marar
  • - coriandru
  • - usturoi
  • - sare
  • - boia iute
  • toate pisate
  • pudra
  • 150 ml iaurt
  • 400 ml apa( supa de legume sau de pui)
  • Pentru orez :
  • 500 g orez ( basmati este mai bun)
  • 600 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 frunza dafin
  • 6 boabe cardamom
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 lingurita cumin negru
  • Pentru ornat:
  • 1 ceapa
  • coriandru verde( patrunjel)
  • 1 varf cutit sofran sau turmenic
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 ardei iute
  • 1/2 gogosar ( ardei rosu)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy

Nu se pune gogosar sub nici o forma,indienii nici nu il folosesc.Se pune doar ardei iute rosu sau verde

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci