Biryani cu pui-reteta testata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Biryani cu pui-reteta testata

Ingrediente

  • Reteta este facuta exact dupa cea a Martei Gabriela dar pentru ca nu am putut sa o scriu la \"Ai pregatit?\" am sa o scriu si am sa arat pozele aici...
  • 75 ml ulei se masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 frunza dafin
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 8 boabe cardamom
  • 6 cuisoare
  • 1 catel usturoi
  • 500 g carne macra de pui
  • cite 0 lingurita de:
  • - ghimbir
  • - cardamom
  • - turmenic
  • - marar
  • - coriandru
  • - usturoi
  • - sare
  • - boia iute
  • toate pisate, pudra
  • 150 ml iaurt
  • 400 ml apa( supa de legume sau de pui)
  • Pentru orez :
  • 500 g orez ( basmati este mai bun)
  • 600 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 frunza dafin
  • 6 boabe cardamom
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 lingurita cumin negru
  • Pentru ornat:
  • 1 ceapa
  • coriandru verde( patrunjel)
  • 1 varf cutit sofran sau turmenic
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 ardei iute
  • 1/2 gogosar ( ardei rosu)

Mod de preparare

Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se adauga foaia de dafin, scortisoara, cardamomul si cuisoarele si se prajesc 1 minut.

Se adauga condimentele pisate(pudra) peste ceapa apoi adaugam iaurtul si carnea taiata cubulete si ameastecam bine.

Adaugam apa sau supa si lasam sa fiarba bine la foc mic cam 50 minute pina se ingroasa sosul.

Intre timp preparam orezul.

Orezul spalat bine in mai multe ape il punem intr-o cratita cu cele 5 condimente mai sus enumerate.

Acoperim cu apa de trei degete peste orez si lasam sa fiarba la foc mic , acoperit.

Pentru ornat curatam ceapa , o taiem solzisori si o calim in ulei.

Ardeiul iute il taiem feliute .

Intr-um vas termorezistent uns cu putin unt punem 1/2 din orez , carnea impreuna cu jumatate din sos , iar orez si ce a ramas din sos punem deasupra.

Peste orezul de sus punem ardeiul iute taiat, partunjelul verde, ceapa prajita si sofranul sau turmenicul muiat in putina apa si gogosarul.

Turnam zeama de lamaie si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-40 de minute.

Pregatiti-l cu incredere ca este minunat !!!

Pofta mare !

Multumesc frumos Gabi ! Am sa testez si alte retete scrise de tine, cu siguranta !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de stevie

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie
Salata de cartofi cu smantana

Salata de cartofi cu smantana

Reteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....

Salata de cartofi cu smantana
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Pasca poloneza
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor