autor:

Cristina_Vintu

» » Retete de Craciun

Biscotti

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Ingrediente
150 gr migdale, 120 gr.ciocolata, 1 cup zahăr brun, 1+3/4 cup făină, 3/4 cup cacao, 1 linguriță espresso pudră, 1 linguriță oraf de copt, 3 ouă mari, esență de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Minunați biscuiți și pe lingă faptul că se fac relativ repede, dacă ai depozitezi la loc uscat intr-o cutie ai ai proaspeți pină la 2 luni de zile..:)



Dar hai să vedem cum se fac..:) In primul rind aprindem cuptorul la 150”C. Mixăm in robotul de bucătărie zaharul brun cu ciocolata pină se fărimițează ciocolata, ca in imagine.Separat mixăm ouăle și apoi adaugăm zaharul cu ciocolata, apoi esența. Intr-un alt bol amestecăm ingredienteșe uscate, adică făina, cacaua, praful de copt si praful de espresso. Acest mix il adaugăm peste ouă si mai adaugăm si migdalele. Amestecam f bine pina se incorporează tot si aluatul obținut il impărțim in două părți egale si facem 2 suluri (ca in imagine) pe care le așezăm pe hartie de copt in tavă și le coacem la 150”C aprozimativ 30 minute. Lăsăm la racit maxim 5-10 minute, după care taiem felii de aprox. 5 cm pe care le asezăm iar in tavă si le mai dăm la cuptor incă 10 minute.



Le intoarcem pe partea cealaltă și le coacem incă 10 minute (biscuiții trebuie să se usuce pe ambele părți..:)) Sunt extraordinar de gustoși și mie imi place să ii adaug pe lingă alți biscuiți și fursecuri in punguțele cadou pe care le dărui de Crăciun tuturor. Spor la prăjiturit! :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Biscotti cu nuci si ciocolata

Biscotti cu nuci si ciocolata

Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul. Cand s-a topit

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Biscotti ciocolatosi

Biscotti ciocolatosi

Untul la temperature camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand si se freaca dupa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 14 februarie 2014

    aprox 230 gr....da poti folosii o ceasca de cappucino, e cam la fel si reteta nu e fițoasa sa ai nevoie de gramaje extrem de fixe...spor Corina :*

  • Fara foto

    Dragoi Corina , 12 februarie 2014

    cat inseamna"cup" ?

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 18 decembrie 2013

    aprox 230 gr....da poti folosii o ceasca de cappucino, e cam la fel si reteta nu e fițoasa sa ai nevoie de gramaje extrem de fixe...spor Corina :*

    • Fara foto

      Elena Georgescu , 15 decembrie 2013

      Oare nu se pot face diverse forme inainte de a i baga la cuptor? Asa mi se par...neterminati :D

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2013

      apetisant si delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 150 gr migdale
  • 120 gr.ciocolata
  • 1 cup zahăr brun
  • 1+3/4 cup făină
  • 3/4 cup cacao
  • 1 linguriță espresso pudră
  • 1 linguriță oraf de copt
  • 3 ouă mari
  • esență de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

apetisant si delicios...

Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu zmeura si rodie