autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Biscuiti de casa

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2013

Ingrediente
150 gr zahar, 350 gr faina, 100 ml ulei, 2 lingurite smantana, 50 gr unt, 1 ou, 1/2 pliculet praf copt, 1 pliculet zahar vanilat, esente (eu am pus de portocale)

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se bate oul spuma cu zaharul apoi se adauga pe rand si amestecand untul, smantana, esentele si uleiul.
Urmeaza praful de copt si faina si se omogenizeaza pana se obtine un aluat nelipicios, modelabil. Se lasa la rece o ora cel putin.
Se imparte aluatul in doua, acesta fiind suficient pentru 2 tavi intinse.
Se intinde in tava o foaie de aluat groasa cam de 5 mm apoi se delimiteaza biscuitii (eu am folosit o tabla ondulata).
Se da la cuptorul bine incalzit pentru aproximatix 10 minute. (Atentie sa nu se arda!)
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti De Casa

Biscuiti De Casa

Intr-un castron mixati untul cu zaharul pana ce acesta devine pufos. Adaugati oul si esenta de

16 voturi    3 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti de casa

Biscuiti de casa

Se amesteca zaharul cu ouale, praful de copt, laptele si uleiul. Se imparte compozitia in doua parti.

60 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Hmmm,ce bunatate...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Si eu fac biscuiti dar nu folosesc ulei ,folosesc numai unt .

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 150 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite smantana
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esente (eu am pus de portocale)

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmmm,ce bunatate...

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Pariziene cu mere si nuci