autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Biscuiti de casa

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2013

Ingrediente
150 gr zahar, 350 gr faina, 100 ml ulei, 2 lingurite smantana, 50 gr unt, 1 ou, 1/2 pliculet praf copt, 1 pliculet zahar vanilat, esente (eu am pus de portocale)

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se bate oul spuma cu zaharul apoi se adauga pe rand si amestecand untul, smantana, esentele si uleiul.
Urmeaza praful de copt si faina si se omogenizeaza pana se obtine un aluat nelipicios, modelabil. Se lasa la rece o ora cel putin.
Se imparte aluatul in doua, acesta fiind suficient pentru 2 tavi intinse.
Se intinde in tava o foaie de aluat groasa cam de 5 mm apoi se delimiteaza biscuitii (eu am folosit o tabla ondulata).
Se da la cuptorul bine incalzit pentru aproximatix 10 minute. (Atentie sa nu se arda!)
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti de casa

Biscuiti de casa

Untul se mixeaza cu zaharul vanilia si sarea bine dupa se adauga si oul mai mixati inca 2-3 min apoi

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti de casa cu cacao

Biscuiti de casa cu cacao

Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura

0 voturi    1 comentariu
35 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Hmmm,ce bunatate...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Si eu fac biscuiti dar nu folosesc ulei ,folosesc numai unt .

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 150 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite smantana
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esente (eu am pus de portocale)

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmmm,ce bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Acadele chesecake cu ciocolata