autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Biscuiţi de Crăciun

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2012

Ingrediente
Aluat 1-tradiţional:, 3 ouă întregi, 400-500 g de zahăr, coaja de la o portocală, 2 plicuri de zahăr vanilat, 3-4 linguri de smântână, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, 250 g de margarină/unt, 1 kg de făină, , Aluat 2-modern:, •200 g de făină, •1 vârf de cuţit de sare fină, •125 g de unt moale, •50 g de migdale pudră, •100 g de zahăr brun, •1 ou, •1 linguriţă de mirodenii(scorţişoară, ghimbir, cuişoare), •puţin bicarbonat de sodiu(cam o jumătate de linguriţă) sau praf de copt, , Glazură regală:, câteva picături de suc de lămâie, 1 albuş, 200 g de zahăr pudră, , Glazură 2:, •150 g de ahăr pudră, •câteva picături de suc de lămâie, •1 vârf de cuţit de scorţişoară

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Se adaugă smântâna, margarina moale/unt şi se omogenizează bine. Se încorporează şi făina şi se frământă doar atât cât să devină un aluat omogen.
Se lasă la rece 1-2 ore.
Se iau bucăţi din aluat, se întind şi se taie formele dorite.
Se coc în tavă neunsă, pe care se pune hârtie de copt. Hârtia se poate utiliza la toate tăvile fără să se schimbe.Se coc la foc mediu cât să se coloreze uşor.
Se pot unge după ce se răcesc cu glazură.
Glazura se prepară astfel: Se pune zahărul într-un castronel şi se adaugă albuşul. Se amestecă cu o spatulă încet să nu se încorporeze aer. Se picură treptat suc de lămâie până are consistenţa dorită. Se dau biscuiţii cu glazură şi se aşază unul lângă altul până se usucă.
Se pot unge şi cu glazură de ciocolată.
Glazura regală se poate colora şi se pot face brăduţi verzi etc.
Glazura se foloseşte imediat, nu se conservă.
Se procedează la fel pentru glazura 2, doar că fără albuş.
Există în Real forma pe care o vedeţi în fotografie cu care tăiaţi rapid mai mulţi biscuiţi.
Coaceţi în cuptor preîncălzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi de Crăciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile

9 voturi    1 comentariu
24h
Prajituri
Biscuiti pentru Craciun

Biscuiti pentru Craciun

Preparam aluatul din ingredientele mentionate si il intindem in foi.Cu ajutorul formelor taiem diferite

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat 1-tradiţional:
  • 3 ouă întregi
  • 400-500 g de zahăr
  • coaja de la o portocală
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 3-4 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 250 g de margarină/unt
  • 1 kg de făină
  • Aluat 2-modern:
  • •200 g de făină
  • •1 vârf de cuţit de sare fină
  • •125 g de unt moale
  • •50 g de migdale pudră
  • •100 g de zahăr brun
  • •1 ou
  • •1 linguriţă de mirodenii(scorţişoară
  • ghimbir
  • cuişoare)
  • •puţin bicarbonat de sodiu(cam o jumătate de linguriţă) sau praf de copt
  • Glazură regală:
  • câteva picături de suc de lămâie
  • 1 albuş
  • 200 g de zahăr pudră
  • Glazură 2:
  • •150 g de ahăr pudră
  • •câteva picături de suc de lămâie
  • •1 vârf de cuţit de scorţişoară

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine"floare" cu tarate si seminte