Se freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Se adaugă smântâna, margarina moale/unt şi se omogenizează bine. Se încorporează şi făina şi se frământă doar atât cât să devină un aluat omogen.
Se lasă la rece 1-2 ore.
Se iau bucăţi din aluat, se întind şi se taie formele dorite.
Se coc în tavă neunsă, pe care se pune hârtie de copt. Hârtia se poate utiliza la toate tăvile fără să se schimbe.Se coc la foc mediu cât să se coloreze uşor.
Se pot unge după ce se răcesc cu glazură.
Glazura se prepară astfel: Se pune zahărul într-un castronel şi se adaugă albuşul. Se amestecă cu o spatulă încet să nu se încorporeze aer. Se picură treptat suc de lămâie până are consistenţa dorită. Se dau biscuiţii cu glazură şi se aşază unul lângă altul până se usucă.
Se pot unge şi cu glazură de ciocolată.
Glazura regală se poate colora şi se pot face brăduţi verzi etc.
Glazura se foloseşte imediat, nu se conservă.
Se procedează la fel pentru glazura 2, doar că fără albuş.
Există în Real forma pe care o vedeţi în fotografie cu care tăiaţi rapid mai mulţi biscuiţi.
Coaceţi în cuptor preîncălzit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii