autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Biscuiti de Craciun

Autor: mihaela manolea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela manolea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Ingrediente
-200gr margarina, -300gr zahar, -3 galbenusuri, -1 esenta rom, -coaja de portocala si lamaie, -faina cat cuprinde, -3linguri de lapte, -1/2(plic)praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu margarina pana se topeste, se adauga galbenusurie, esenta de rom, coaja de portocale si de lamaie, laptele si la sfarsit se amesteca praful de copt cu faina. Se framanta bine compozitia. Se intinde o foaie mai grosuta si se taie in diferite forme. Se pun in tava care este pregatita cu hartie. Se dau la foc iute. Deasupra am uns formele su ou batut, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile

9 voturi    1 comentariu
24h
Prajituri
Biscuiti pentru Craciun

Biscuiti pentru Craciun

Preparam aluatul din ingredientele mentionate si il intindem in foi.Cu ajutorul formelor taiem diferite

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • fekete mihai

    fekete mihai (Chef de cuisine):

    Biscuiti de craciun...hohoho prin martie, am facut reteta si sunt super buni, in plus am adaugat si scortioara! Sunt desertul perfect.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • -200gr margarina
  • -300gr zahar
  • -3 galbenusuri
  • -1 esenta rom
  • -coaja de portocala si lamaie
  • -faina cat cuprinde
  • -3linguri de lapte
  • -1/2(plic)praf de copt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana
Cookie Settings