autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Inghetate

Biscuiti pentru inghetata

Autor: MIHAILA ANCUTA ILEANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAILA ANCUTA ILEANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
180 g de faină, , 160 g zahar, , 70 de grame de zahar, 4 albuşuri de ou la temperatura camerei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca foarte bine untul cu zaharul pana acesta se topeste.
Albusurile de ou se bat separat pana devin o spuma rigida si se inglobeaza cu delicatete in amestecul de unt facut anterior.
La sfarsit se include faină de amidon. Aluatul final ar trebui sa fie usor si fara bulgari.
Cu lama unui cutit sau o spatula de lemn se creaza batonase (piscoturi) subtiri de compozitie care se aseaza pe o tava de copt căptusita cu hartie de copt. Acestia se se coc timp de 8 minute in cuptorul pre-incalzit la 200 de grade.
Biscuitii se desprind de tava cu o lama si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
O placere va fi daca inainte de copt biscuitii vor fi presarati cu seminţe de canepa, seminte de susan, scortisoara, ciocolata sau seminte de mac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de mure

Inghetata de mure

Puneti murele si sucul de mere intr-o oala mica, aduceti la fierbere si lasati-o la foc mic pentru

3 voturi    5 comentarii
1h
Inghetate
Trandafiri de inghetata cu petale de ciocolata

Trandafiri de inghetata cu petale de ciocolata

Eu am folosit un iaurt cu 4% grasime, pe care l-am pus in blender impreuna cu bananele curatate de

2 voturi    1 comentariu
3h 20 min
Inghetate
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Pare interesant !

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Adica un fel de limbi de pisica?

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 180 g de faină
  • 160 g zahar
  • 70 de grame de zahar
  • 4 albuşuri de ou la temperatura camerei.

Raporteaza reteta

Retete
de MIHAILA ANCUTA ILEANA
Carbonara cu somon

Carbonara cu somon

Se coace somonul pe gratarul incins 1 minut apoi se indeparteaza pielea. Se aseaza feliile de kaizer

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Tort de lamaie si ciocolata

Tort de lamaie si ciocolata

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se aseaza aceasta compoztie intr-o forma de

1 vot    7 comentarii
1h
Torturi
Negresa

Negresa

Intr-o cratita, topiti ciocolata impreuna cu untul. Intre timp, bateti ouale spuma impreuna cu zaharul.

7 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesant !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de fructe