Se freaca foarte bine untul cu zaharul pana acesta se topeste.
Albusurile de ou se bat separat pana devin o spuma rigida si se inglobeaza cu delicatete in amestecul de unt facut anterior.
La sfarsit se include faină de amidon. Aluatul final ar trebui sa fie usor si fara bulgari.
Cu lama unui cutit sau o spatula de lemn se creaza batonase (piscoturi) subtiri de compozitie care se aseaza pe o tava de copt căptusita cu hartie de copt. Acestia se se coc timp de 8 minute in cuptorul pre-incalzit la 200 de grade.
Biscuitii se desprind de tava cu o lama si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
O placere va fi daca inainte de copt biscuitii vor fi presarati cu seminţe de canepa, seminte de susan, scortisoara, ciocolata sau seminte de mac.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii