autor:

maria

» » Torturi

Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2013

Ingrediente
Blatul: 42 gr. unt topit cald,6o gr. de faina de patiserie,30 gr. cacao,4 oua mari,135 gr. de zahar,1/4 lingurita de sare fina si o lingurita de extract de vanilie, Umplutura de visine: un borcan de 7oo ml cu visine in sirop asa era in reteta dar eu am folosit 5oo gr.visine congelate si 200 ml de suc din compot de visine,4 linguri de kirsch sau visinata eu am folosit visinata si 100 gr.de zahar, Crema si glazura:6oo ml smantana de frisca cu 35% grasime,o lingurita extract de vanilie si 35 gr. de zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dupa multe cautari si plimbari pe cararile internetului,am gasit in sfarsit o reteta pe placul meu. Am gasit-o pe un site strain. Sincera sa fiu asta cred ca este aproape de realitate. Dar sa trecem la treaba ca nu avem timp de pierdut.



Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Luam o forma de tort cu diametrul de 23 cm o ungem usor cu unt si o tapetam pe fund cu hartie de copt. Visinele le-am pus intr-o strecuratoare sa se dezghete putin,am pus 2 linguri de visinata peste ele, le-am acoperit si am dat deoparte. Sucul din compot l-am pus intr-o craticioara cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul am pus 2 linguri de visinata am lasat deoparte la racit.



Pentru blat am procedat astfel:Intr-un castron cernem faina cu cacao si sare.Intr-un vas termorezistent batem putin ouale cu zaharul cat sa se amestece impreuna,si se pun pe o oala fierbine pe aragaz. Amestecam constant cam 5 minute pana cand compozitia este calda,apoi o batem cu mixerul la viteza mare tot 5 minute. Cernem deasupra 1/3 din amestecul de faina incorporam usor cu o spatula sau cu o lingura de metal,punem inca 1/3 amestecam usor,si restul. Din aceasta compozitie luam 3 linguri si le punem peste untul cald amestecam, apoi punem peste restul compozitiei omogenizam usor si turnam in tava deja pregatita. Dam la cuptor 20-25 minute pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem din cuptor lasam la racit.



Pregatim si frisca .O punem in vasul in care o vom bate impreuna cu zaharul pudra si vanilia,amestecam usor sa le combinam si punem la frigider aprox.30 minute Scoatem si o batem pana face moturi ferme.



Taiem blatul in doua, partea de jos va fi cea de sus ca este mai dreapta Opunem pe platou si insiropam blatul cu jumatate din sirop deasupra punem cam o cana de frisca o nivelam peste frisca punem toate visinele.Punem al doilea blat insiropat,apasam usor sa intre visinile bine in frisca.Din frisca ramasa oprim pentru ornat ,si cu restul imbracam tortul.Eu l-am lasat asa pana a doua zi,si apoi l-am ornat cu rozete din frisca si cu aschii de ciocolata

Sper sa-l faceti si voi ca este usor de facut si este nespus de gustos,dulce acrisor o nebunie....!
Daca ti-a placut reteta noastra "Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
COZONAC A LA KATY,foarte delicios

COZONAC A LA KATY,foarte delicios

Se pune faina in vas, cernuta, se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca usor pentru

155 voturi    16 comentarii
2h
Torturi
Pandispan ptr torta

Pandispan ptr torta

Se unge tavaua cu putin ulei si se pune o hirtie pergament pe care o ungem cu putin ulei. Se bat

10 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blatul: 42 gr. unt topit cald,6o gr. de faina de patiserie,30 gr. cacao,4 oua mari,135 gr. de zahar,1/4 lingurita de sare fina si o lingurita de extract de vanilie
  • Umplutura de visine: un borcan de 7oo ml cu visine in sirop asa era in reteta dar eu am folosit 5oo gr.visine congelate si 200 ml de suc din compot de visine,4 linguri de kirsch sau visinata eu am folosit visinata si 100 gr.de zahar
  • Crema si glazura:6oo ml smantana de frisca cu 35% grasime,o lingurita extract de vanilie si 35 gr. de zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de fructe de padure si pasta de zahar