autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Black velvet cu afine

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2014

Ingrediente
Pt blat, - 50 gr cacao, - 200 gr xylitol (puteti folosi zahar), - 1 canita apa fierbinte (aproximativ 100 ml), - 150 gr unt, - 4 oua, - 1 cana mica lapte dulce (aproximativ 100 ml), - 250 gr faina, - 1 praf copt, , Pt crema:, - 1 cutie mascarpone (250 gr), - 300 gr smantana proaspata, - 100 gr xylitol (puteti folosi zahar), - 1 cana mica afine, - 1 lg extract vanilie, , Pt ornat:, - 1 tableta ciocolata cu lapte (aproximativ 90/ 100 gr), - fulgi ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti mai multe straturi de blat, puteti folosi forme cu diametru mai mic (de 20 cm de ex.) si atunci veti obtine niste blaturi mai inalte.



Pornim cuptorul. Foarte important! ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, si aici ma refer in special la unt si la oua.



Intr-un castron, punem cacaoa cu zaharul si turnam apa fierbinte. Oparim bine, amestecand continuu cu un tel. Adaugam untul taiat cubulete si amestecam in continuare, pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou. Adaugam apoi faina cu praful de copt si la sfarsit adaugam laptele. Atentie sa obtineti o compozitie nu foarte lichida, dar nici prea inchegata, sa poate fi turnata cu usurinta in forma de copt.



Pregatim doua forme de copt prevazute cu hartie de copt, sau puteti folosi o sigura forma de copt si astfel veti coace un singur blat pe care il veti taia in doua sau trei straturi.

Turnam compozitia in mod egal in cele doua forme si dam la cuptorul preincins; lasam la copt cam 30 minute, la foc mediu.



Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.



Crema o obtinem astfel. Intr-un castron metalic, batem smantana bine cu mixerul, cam 10 minute, adaugam indulcitorul/ zaharul. In alt castron, mixam spuma branza mascarpone cu extractul de vanilie, apoi adaugam treptat din frisca, pana ce o incorporam pe toata.



Afinele se spala sau daca aveti congelate, le lasati un pic la dezghetat. Dupa ce s-au racit blaturile, montam tortul astfel.



In aceeasi forma de copt, asezam primul blat, jumatate din crema alba, afinele rasfirate pe intreaga suprafata a tortului, al doilea blat si restul de crema. Dam la frigider.

Topim ciocolata pe baie de aburi, o turnam intr-un poche si apoi glazuram dupa bunul plac peste tort.



Lasam tortul la frigider cateva ore, ca sa se aseze.



Portionam si servim o felie alaturi de cafea sau un ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Black velvet cu afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Blatul se prepara astfel: se bat galbenusurile cu doua linguri de zahar pana se obtine o crema; se

10 voturi    19 comentarii
2h
Torturi
Tort cu mere crude

Tort cu mere crude

Pui stafidele la inmuiat in rom si apoi pisezi biscuitii. Cureti merele si le razuiesti. Presezi

1 vot    0 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iordana Cocos , 03 februarie 2015

    super buna

  • Fara foto

    Macarie Elena , 07 decembrie 2014

    O PRAJITURA SUPERBA

  • Fara foto

    Plesa Viorica , 07 decembrie 2014

    arata super...

    • Fara foto

      Maria Cotoiu , 22 februarie 2014

      Super toabte retetele

    • Vacariu_Fabiana

      Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine) , 18 februarie 2014

      o sa incerc si eu cu xylitol pt ca sunt diabetica :) minunata reteta !

    • Fara foto

      Maria Ormindeanu , 18 februarie 2014

      minunat

    • Fara foto

      Dan Marius Nicolae , 17 februarie 2014

      Excelent !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pt blat
  • - 50 gr cacao
  • - 200 gr xylitol (puteti folosi zahar)
  • - 1 canita apa fierbinte (aproximativ 100 ml)
  • - 150 gr unt
  • - 4 oua
  • - 1 cana mica lapte dulce (aproximativ 100 ml)
  • - 250 gr faina
  • - 1 praf copt
  • Pt crema:
  • - 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • - 300 gr smantana proaspata
  • - 100 gr xylitol (puteti folosi zahar)
  • - 1 cana mica afine
  • - 1 lg extract vanilie
  • Pt ornat:
  • - 1 tableta ciocolata cu lapte (aproximativ 90/ 100 gr)
  • - fulgi ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Vacariu_Fabiana

Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)

o sa incerc si eu cu xylitol pt ca sunt diabetica :) minunata reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si branza proaspata