autor:

I. Mircescu

» » Torturi

Blat de tort

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
5 oua, 1 ceasca zahar, 1 ceasca ulei, 1 1/2 ceasca faina, esente, 1/2 plic praf de copt, 3 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul.
Galbenusurile se freaca cu uleiul.
Se amesteca galbenusurile cu albusurile, se adauga esente, faina, praful de copt si cacaoa.
Se coace la foc mic in forma unsa si tapetata cu faina in cuptorul bine incins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat din cozonacul de Paște

Tort cu blat din cozonacul de Paște

1. Pe post de blat se foloseste cozonacul ramas de la Paște sau Crăciun sau de când il aveți

4 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi
BLAT PENTRU TORT

BLAT PENTRU TORT

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devine ca o frisca. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,se

30 voturi    10 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Livia Lina Tocaciu , 05 iulie 2015

    Blatul perfect ...o ceașca poate avea multe dimensiuni...

  • Fara foto

    Lazar Simona , 09 mai 2015

    Rețeta clasica a unui blat este: cate oua, atâtea linguri de zahăr, tot atâtea linguri de făina. Se bat albusele, se adauga, pe rând si la interval de câteva min, cate o lingura de zahăr, iar cand zaharul este topit se pun galbenusele, se cerne făina in ploaia si se amesteca foarte ușor. Praful de copt nu are se căuta! Încercați, Spuneti dacă greșesc!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    E foarte reusit blatul, imi place!

    • Fara foto

      I.Serban , 04 ianuarie 2010

      O cesucuta de 150 ml.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      E tare frumos.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Ce inseamna o ceasca? 50- 100- 150 ml? Mi se pare cam mult ulei daca folosesti o ceasca mai mare. Era mai bine sa ne spui cantitatile ceva mai exacte. Altfel blatul tau arata foarte bine.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      asa fac si eu dar bat ouale cu totul si adaug mai mult zahar!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca ulei
  • 1 1/2 ceasca faina
  • esente
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte reusit blatul, imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana