autor:

I. Mircescu

» » Torturi

Blat de tort

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
5 oua, 1 ceasca zahar, 1 ceasca ulei, 1 1/2 ceasca faina, esente, 1/2 plic praf de copt, 3 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul.
Galbenusurile se freaca cu uleiul.
Se amesteca galbenusurile cu albusurile, se adauga esente, faina, praful de copt si cacaoa.
Se coace la foc mic in forma unsa si tapetata cu faina in cuptorul bine incins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT FIN DE CIOCOLTA GLADYS fara blat

TORT FIN DE CIOCOLTA GLADYS fara blat

Se da prin razatoarea fina coaja de la o portocala,se amesteca cu 2 linguri zahar tos si se lasa

26 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Livia Lina Tocaciu , 05 iulie 2015

    Blatul perfect ...o ceașca poate avea multe dimensiuni...

  • Fara foto

    Lazar Simona , 09 mai 2015

    Rețeta clasica a unui blat este: cate oua, atâtea linguri de zahăr, tot atâtea linguri de făina. Se bat albusele, se adauga, pe rând si la interval de câteva min, cate o lingura de zahăr, iar cand zaharul este topit se pun galbenusele, se cerne făina in ploaia si se amesteca foarte ușor. Praful de copt nu are se căuta! Încercați, Spuneti dacă greșesc!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    E foarte reusit blatul, imi place!

    • Fara foto

      I.Serban , 04 ianuarie 2010

      O cesucuta de 150 ml.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      E tare frumos.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Ce inseamna o ceasca? 50- 100- 150 ml? Mi se pare cam mult ulei daca folosesti o ceasca mai mare. Era mai bine sa ne spui cantitatile ceva mai exacte. Altfel blatul tau arata foarte bine.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      asa fac si eu dar bat ouale cu totul si adaug mai mult zahar!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca ulei
  • 1 1/2 ceasca faina
  • esente
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

38 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte reusit blatul, imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa si faina. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort Fluturas