Ingrediente
Faina de grau tip 5oo=21 +2 linguri rase,, zahar =500 gr,, lapte =125 ml,, ulei =100 ml,, cacao = 75 gr,, oua = 8 buc,, amoniac =1 lingurita,, otet =una lingura,, esenta de rom una bucata
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
2 voturi
Mod de preparare
La oarece vreme trecem la treaba si incepem cu cantarirea ingredientelor lucru ce trebuie mentionat deoarece nu-i lucru de saga ci lucru de capatai.
Ca de bun inceput zaharul cu lapte si cacao intr-un vas si punem pe foc la flacara medie spre mica,mestecam iar dupa topirea zaharului adaugam uleiul si continuam operatia pana se incorporeaza si dispar starlicii de la suprafata semn ca uleiul a fost asimilat in compozitie.
Separam albusul de galbenus,albusul il frecam pana se intareste .
Galbenusurile batute le punem peste compozitia racita la care adaugam si spuma de albus.Inainte de a le amesteca stingem amoniacul cu otet ,punem si esenta de rom,tragem faina aproape si incepem sa mestecam toate cele incet adaugand faina in ploaie si tot mestecand.
Cand este gata pregatim tava de copt ii punem hartie si rasturnam compozitia in tava .
Cuptorul pregatit dinainte la 170 de grade Celsius va trebui sa suporte tava timp de 45 de minute ,timp in care blatul ajunge sa se coaca destul de bine.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se trece la operatiile urmatoare
Daniel Cozma , 01 octombrie 2013
Doritori de TORT???Las de la mine grija de a face domniile voastre umplutura si ornamentul,eu am sa va prezint doar blatul.....