Blat de tort

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Faina de grau tip 5oo=21 +2 linguri rase,
  • zahar =500 gr,
  • lapte =125 ml,
  • ulei =100 ml,
  • cacao = 75 gr,
  • oua = 8 buc,
  • amoniac =1 lingurita,
  • otet =una lingura,
  • esenta de rom una bucata

Mod de preparare

Adunam de prin camara toate cele de trebuinta pentru a putea optimiza temperatura ingredientelor folosite.

La oarece vreme trecem la treaba si incepem cu cantarirea ingredientelor lucru ce trebuie mentionat deoarece nu-i lucru de saga ci lucru de capatai.

Ca de bun inceput zaharul cu lapte si cacao intr-un vas si punem pe foc la flacara medie spre mica,mestecam iar dupa topirea zaharului adaugam uleiul si continuam operatia pana se incorporeaza si dispar starlicii de la suprafata semn ca uleiul a fost asimilat in compozitie.

Separam albusul de galbenus,albusul il frecam pana se intareste .

Galbenusurile batute le punem peste compozitia racita la care adaugam si spuma de albus.Inainte de a le amesteca stingem amoniacul cu otet ,punem si esenta de rom,tragem faina aproape si incepem sa mestecam toate cele incet adaugand faina in ploaie si tot mestecand.

Cand este gata pregatim tava de copt ii punem hartie si rasturnam compozitia in tava .

Cuptorul pregatit dinainte la 170 de grade Celsius va trebui sa suporte tava timp de 45 de minute ,timp in care blatul ajunge sa se coaca destul de bine.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se trece la operatiile urmatoare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise