autor:

CHEF DAN

» » Torturi

Blat de tort

Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 mai 2013

Ingrediente
Faina de grau tip 5oo=21 +2 linguri rase,, zahar =500 gr,, lapte =125 ml,, ulei =100 ml,, cacao = 75 gr,, oua = 8 buc,, amoniac =1 lingurita,, otet =una lingura,, esenta de rom una bucata

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Adunam de prin camara toate cele de trebuinta pentru a putea optimiza temperatura ingredientelor folosite.
La oarece vreme trecem la treaba si incepem cu cantarirea ingredientelor lucru ce trebuie mentionat deoarece nu-i lucru de saga ci lucru de capatai.
Ca de bun inceput zaharul cu lapte si cacao intr-un vas si punem pe foc la flacara medie spre mica,mestecam iar dupa topirea zaharului adaugam uleiul si continuam operatia pana se incorporeaza si dispar starlicii de la suprafata semn ca uleiul a fost asimilat in compozitie.
Separam albusul de galbenus,albusul il frecam pana se intareste .
Galbenusurile batute le punem peste compozitia racita la care adaugam si spuma de albus.Inainte de a le amesteca stingem amoniacul cu otet ,punem si esenta de rom,tragem faina aproape si incepem sa mestecam toate cele incet adaugand faina in ploaie si tot mestecand.
Cand este gata pregatim tava de copt ii punem hartie si rasturnam compozitia in tava .
Cuptorul pregatit dinainte la 170 de grade Celsius va trebui sa suporte tava timp de 45 de minute ,timp in care blatul ajunge sa se coaca destul de bine.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se trece la operatiile urmatoare
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru. Blat cu migdale reteta aici in

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
TORT FIN DE CIOCOLTA GLADYS fara blat

TORT FIN DE CIOCOLTA GLADYS fara blat

Se da prin razatoarea fina coaja de la o portocala,se amesteca cu 2 linguri zahar tos si se lasa

26 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniel Cozma , 24 noiembrie 2013

    Cantitatile la acest blat sant de neclintit poate in aceasta sta si secretul astui blat de tort,respectand reteta un incepator realizeaza un blat divin .Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestei retete

  • Fara foto

    Elena Coco Negrea , 23 noiembrie 2013

    500gr. zahar la 125ml lapte???? Mah!!!!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2013

    F bunnnnn!!

    • Fara foto

      Daniel Cozma , 01 octombrie 2013

      Doritori de TORT???Las de la mine grija de a face domniile voastre umplutura si ornamentul,eu am sa va prezint doar blatul.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Faina de grau tip 5oo=21 +2 linguri rase,
  • zahar =500 gr,
  • lapte =125 ml,
  • ulei =100 ml,
  • cacao = 75 gr,
  • oua = 8 buc,
  • amoniac =1 lingurita,
  • otet =una lingura,
  • esenta de rom una bucata

Raporteaza reteta

COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

F bunnnnn!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si crema