Blat de tort

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 100 ml apa,
  • 6 linguri faina,
  • 50 ml ulei,
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul. Se separa albusul de galbenuse. Albusele se bat cu mixerul, cand spuma e tare se adauga siropul de zahar fierbinte, in suvoi, batand in continuare cu mixerul. Spuma isi va dubla volumul. Se adauga galbenusele si uleiul. In continuare se amesteca usor, aerat, cu o lingura, adaugand faina cernuta in ploaie.

Amestecul se toarna intr-un vas de yena sau plastic special pentru microunde, tapetat doar pe fund cu hartie unsa cu ulei. Se da la cuptorul cu microunde, 10 min. la putere maxima, fara capac.

Reteta poate fi adaptata pentru orice tip de blat.

Blatul obtinut se taie in 2 sau 3 felii, se poate umple cu orice fel de crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise