autor:

Anca Rm

» » Aperitive

Blinii cu ciuperci

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2014

Ingrediente
Aluat:, -3 oua, -150 gr faina alba de grau, -150 gr faina de soia, -jumate de cub drojdie (adica vreo 13 grame de drojdie ), -300 ml lapte caldut, -sare, -2 linguri de unt topit, , Pentru ciuperci :, -500 grame ciuperci, -usturoi, -3 linguri unt, -1 lingura ulei, -sare, -piper, -patrunjel verde, -o jumate lamaie, , - smantana pentru servire

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Amestecam cele doua tipuri de faina. Intr-un alt vas separam galbenusul de albus. Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia.



In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusurile, sarea, laptele cu drojdia si untul topit. Amestecam bine, acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la caldurica cam 20 minute sa creasca putin.



Pana cand aluatul nostru dospeste, curatam ciupercile si le punem intr-o tigaie in care am incalzit untul impreuna cu uleiul. Adaugam si usturoiul tocat marunt. Peste toate stoarcem lamaia, asta, pentru a evita innegrirea ciupercilor (eu am folosit champignon). Lasam la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci. Asezonam cu sare si piper si presaram patrunjel verde tocat.



Aluatul a dospit asa ca vom bate albusurile spuma cu un praf de sare si le vom amesteca usor cu restul aluatului. Intr-o tigaie punem la incins putin ulei si cu o lingura luam din aluat si punem in tigaie intinzand putin. Luati cu lingura din aluat pana cand se umple tigaia in care le coaceti. Le lasam la prajit cam 2 minute pe-o parte, le intoarcem si le lasam din nou la prajit. Se iau de acolo si se scurg de ulei.



Si acum vom aranja astfel in farfurie: o bucata de aluat prajit, punem pe el o lingura buna de smantana si deasupra punem ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de spanac

Salata de spanac

Spanacul se spala frunza cu frunza, se indeparteaza coditele si se da deoparte. Se curata portocala,

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Rulada cu spanac, ciuperci si branza de vaci

Rulada cu spanac, ciuperci si branza de vaci

Se lasa spanacul la dezgetat intr-o strecuratoare.Se pune uleiul intr-o tigaie care se pune pe foc,apoi

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nik Ratesti , 06 aprilie 2014

    ok

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -3 oua
  • -150 gr faina alba de grau
  • -150 gr faina de soia
  • -jumate de cub drojdie (adica vreo 13 grame de drojdie )
  • -300 ml lapte caldut
  • -sare
  • -2 linguri de unt topit
  • Pentru ciuperci :
  • -500 grame ciuperci
  • -usturoi
  • -3 linguri unt
  • -1 lingura ulei
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel verde
  • -o jumate lamaie
  • - smantana pentru servire

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chec aperitiv in Philips Multicooker