Boccelute cu carne tocata

Se spala si se sterg legumele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Boccelute cu carne tocata

Ingrediente

  • 400 g carne toata amestec (vita+porc)
  • 2 gogosari
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 500 g ciuperci proaspete Champignon
  • 50 g de cascaval
  • 6 foi de placinta
  • 50 ml ulei de masline
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • plante aromatice de la Provence
  • amestec de condimente (coriandru, maghiran, cimbru, foi de dafin, oregano, busuioc)

Mod de preparare

Se spala si se sterg legumele, apoi se taie gogosarul in feliute subtiri, ceapa se taie julien, morcovul si telina se dau prin razatoarea mica, ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, verdeata se toaca marunt.

Se calesc legumele in ulei de masline, iar atunci, cand incep sa se inmoaie, se adauga si carnea tocata. Se amesteca usor, pana ce scade tot sucul lasat. Se sareaza si se condimenteaza, apoi la sfarsit, se adauga si verdeata tocata.

Foile de placinta, asezate una peste alta, se taie in patru parti egale, obtinand astfel 24 de bucati egale. Se suprapun cate doua, astfel incat colturile sa formeze o stea, apoi se pun in forme unse cu un pic de ulei si se pune cate o lingura de umplutura, deasupra se asaza o felie subtire de cascaval, apoi se prind usor cu codite de patrunjel sau foi de ceapa verde, legandu-se ca niste boccelute. Se pot lasa si nelegate. Se dau la cuptor, cca. 15-20 de minute, pana ce foaia de placinta se rumeneste usor. Se servesc reci sau calde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise