Inghetata:
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.
Adaugam si cacaoa Nesquik.
Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.
Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.
Dam la congelator pentru cel putin 4 ore.
In primele 2 ore,din ora in ora,scoatem vasul din congelator si mixam bine bine,sa spargem acele de gheata,apoi lasam pana la congelarea completa.
Clatite:
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul topit,laptele,apa minerala,esenta si faina.
Se pune compozitia la frigider pentru jumatate de ora dupa care se coc clatitele pe rand. Eu am preferat tigaia cea mai maaaaare ca sa termin cat mai repede. :))
Una din clatite am taiat-o in fasiute,pentru a lega clatitele umplute cu ingheatata sub forma de bocceluta. :)
Am stropit fiecare bocceluta cu sos de ciocolata

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii