Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • ~700 g muschiulet de vita
  • 150 g kaiser
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 300 ml vin rosu
  • 250 ml apa
  • 1 lingura faina
  • 3 catei usturoi
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • 1 frunza de dafin
  • sare si piper
  • In plus:
  • 500 g ciuperci champignon
  • ~200 g ceapa mica (reteta prevede arpagic)
  • Pentru servit:
  • paste fierte

Mod de preparare

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana.

Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul.

Am conectat aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent. In cuva aparatului am pus 2 linguri ulei si cubuletele de kaiser. Am setat functia Brown/Saute pentru 10 minute si am sotat pana cubuletele de kaiser s-au rumenit usor, dupa care le-am scos intr-un castron. Am mai adaugat o lingura de ulei in cuva si am rumenit usor si carnea, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn. Am scos si carnea in castron si in uleiul ramas am calit usor ceapa si morcovul, setand functia Brown/Saute pentru 5 minute.

in functie de cat le vreti de calite si rumenite, aparatul Multicooker Crock-Pot Express se poate opri apasand butonul Start/Stop

Am pus din nou in vas carnea si kaiserul, am presarat 1 lingura faina si am amestecat bine. Am stins cu vinul rosu si am completat cu apa. Am adaugat si usturoiul pisat, sare si piper, 1 frunza de dafin si rosiile. Am amestecat bine. Am setat functia Meat/Stew, la timpul presetat. Am inchis capacul si am rotit catre inchis supapa de aburi.

La final, se apasa butonul Start/Stop si, cu ajutorul unei linguri cu coada mai lunga sau a unul cleste de bucatarie, se roteste supapa de aburi catre deschis. Pentru a evita orice situatie neplacuta puneti si o manusa de bucatarie. Dupa ce s-a eliberat tot aburul, se deschide capacul.

Cat timp se gateste carnea pregatim ciupercile sotate. Ciupercile taiate felii le-am calit usor intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-au rumenit usor, am pus peste ele ceapa taiata solzisori, sare si piper. Am mai sotat cateva minute si am dat deoparte.

O mancare simpla si gustoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese
Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza
Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor