autor:

kok miori

» » Aperitive

Boikos - painicele

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2013

Ingrediente
350 gr de faina ptr prajituri cu praf de copt sau se foloseste faina obisnuita si la fiecare pahar se adauga 1 lingurita praf de copt., 200 gr de unt moale, 250 gr branza 5% de uns, 200 gr de cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari, 2 linguri de lamai murate taiate bucatele mici -nu e obligatoriu, 1 lingura de harisa-pasta de ardei iute, susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pun toate ingredientele si cu pulsuri se amesteca pana se formeaza un aluat. Se acopera cu naylon si se lasa la rece ptr 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Se tapeteaza o tava cu pergament - se ia cu lingurita bucatele de aluat se rotunjesc putin si se inmoaie varful intr-o farfurie plina cu susan. Se pun pe tava tapetata si se dau la copt ptr 20-30 de minute sau pana sunt aurii coapte. Se servesc cu diferite salate sunt bune si asa ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boikos - painicele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

12 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cartofi umpluti cu brinza cremoasa

Cartofi umpluti cu brinza cremoasa

1.Cartofii se fierb in coaja. 2.Intre timp se prepara umplutura: brinza se ameasteca cu usturoiul

1 vot    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2013

    Multumesc ptr complimente merita incercate.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2013

    Imi plac mult piinicelele tale ! Trebuie sa fie taaaare gustoase....

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 350 gr de faina ptr prajituri cu praf de copt sau se foloseste faina obisnuita si la fiecare pahar se adauga 1 lingurita praf de copt.
  • 200 gr de unt moale
  • 250 gr branza 5% de uns
  • 200 gr de cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari
  • 2 linguri de lamai murate taiate bucatele mici -nu e obligatoriu
  • 1 lingura de harisa-pasta de ardei iute
  • susan

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Multumesc ptr complimente merita incercate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Placintele cu urda