autor:

kok miori

» » Aperitive

Boikos - painicele

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2013

Ingrediente
350 gr de faina ptr prajituri cu praf de copt sau se foloseste faina obisnuita si la fiecare pahar se adauga 1 lingurita praf de copt., 200 gr de unt moale, 250 gr branza 5% de uns, 200 gr de cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari, 2 linguri de lamai murate taiate bucatele mici -nu e obligatoriu, 1 lingura de harisa-pasta de ardei iute, susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pun toate ingredientele si cu pulsuri se amesteca pana se formeaza un aluat. Se acopera cu naylon si se lasa la rece ptr 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Se tapeteaza o tava cu pergament - se ia cu lingurita bucatele de aluat se rotunjesc putin si se inmoaie varful intr-o farfurie plina cu susan. Se pun pe tava tapetata si se dau la copt ptr 20-30 de minute sau pana sunt aurii coapte. Se servesc cu diferite salate sunt bune si asa ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boikos - painicele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Quiche Lorraine cu ardei

Quiche Lorraine cu ardei

Se frământă un aluat din făină,untul bucăţele,ouă ,sare şi apă cât cuprinde.Se modelează

20 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
chec cu masline si sunca

chec cu masline si sunca

Se amesteca ouale cu vinul si faina,pana se obtine o pasta omogena .Se adauga uleiul putin cate putin

6 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2013

    Multumesc ptr complimente merita incercate.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2013

    Imi plac mult piinicelele tale ! Trebuie sa fie taaaare gustoase....

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 350 gr de faina ptr prajituri cu praf de copt sau se foloseste faina obisnuita si la fiecare pahar se adauga 1 lingurita praf de copt.
  • 200 gr de unt moale
  • 250 gr branza 5% de uns
  • 200 gr de cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari
  • 2 linguri de lamai murate taiate bucatele mici -nu e obligatoriu
  • 1 lingura de harisa-pasta de ardei iute
  • susan

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Multumesc ptr complimente merita incercate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
saratele