autor:

kok miori

» » Aperitive

Boikos - painicele

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2013

Ingrediente
350 gr de faina ptr prajituri cu praf de copt sau se foloseste faina obisnuita si la fiecare pahar se adauga 1 lingurita praf de copt., 200 gr de unt moale, 250 gr branza 5% de uns, 200 gr de cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari, 2 linguri de lamai murate taiate bucatele mici -nu e obligatoriu, 1 lingura de harisa-pasta de ardei iute, susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pun toate ingredientele si cu pulsuri se amesteca pana se formeaza un aluat. Se acopera cu naylon si se lasa la rece ptr 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Se tapeteaza o tava cu pergament - se ia cu lingurita bucatele de aluat se rotunjesc putin si se inmoaie varful intr-o farfurie plina cu susan. Se pun pe tava tapetata si se dau la copt ptr 20-30 de minute sau pana sunt aurii coapte. Se servesc cu diferite salate sunt bune si asa ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boikos - painicele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2013

    Multumesc ptr complimente merita incercate.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2013

    Imi plac mult piinicelele tale ! Trebuie sa fie taaaare gustoase....

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 350 gr de faina ptr prajituri cu praf de copt sau se foloseste faina obisnuita si la fiecare pahar se adauga 1 lingurita praf de copt.
  • 200 gr de unt moale
  • 250 gr branza 5% de uns
  • 200 gr de cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari
  • 2 linguri de lamai murate taiate bucatele mici -nu e obligatoriu
  • 1 lingura de harisa-pasta de ardei iute
  • susan

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Multumesc ptr complimente merita incercate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza si verdeata