autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Bolonez cu ciuperci si mamaliguta

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2010

Ingrediente
ptr 6 persoane, , ptr mamaliguta, , 4pahare de apa, 11/2 lingurita de sare, 11/2 pahar faina de porumb cernuta, , ptr bolonez, , 450 gr de carne de vita macinata, 440 gr de rosii din conserva taiate, 2linguri de ulei, 2 cepi mari taiate cubulete, 3 catei de usturoi zdrobiti, 4 linguri de bulion, sare,piper, busuioc uscat,coriandu uscat, maioran uscat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Intii punem apa cu sarea la fiert ptr mamaliguta . Cind fierbe apa turnam faina in ploaie si amestecam incontinuu pina se stringe mamaliguta dar n-o facem prea tare.
Incalzim cuptorul la 180 de grade si ungem o forma de pyrex cu putin ulei - oforma nu prea mare ca mamaliguta turnata in el sanu fie intr-un strat subtire.Turnam mamaliguta in ea si nivelam sa fie peste tot egala si da-m la cuptor ptr 20 de minute.

Bolonez-Intr-o tigaie adinca punem 2 linguri de ulei sa se incalzeasca si adaugam ceapa la prajit si usturoiul zdrobit prajim putin ca ceapa sa fie sticloasa ,adaugam carnea si prajim desfacem carnea sa fie ca faramituri si prajim putin pina isi schimba culoarea.Adaugam ciupercutile taiate,rosiile din conserva taiate cubulete si bulionul.Amestecam totul sa fie omogen adaugam mirodeniile din fiecare cit un sfert de lingurita.Facem focul mai mic si lasam sa fiarba pina scade zeama aproape complet-15 minute. Da-m la gust cu sare si piper si putin zahar daca este nevoie.
Se serveste calda alaturi de mamaliga coapta si taiata bucatele.Este gustoasa se face rapid si este mai deosebita fata de bolonez cu spagheti. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bolonez cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
MUSACA DE VINETE

MUSACA DE VINETE

Carnea tocata se caleste bine impreuna cu ceapa, mararul, sare,piper,condimente.Cand se raceste se

43 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulas

Gulas

Se taie ceapa rondele.Se taie jumatati ardeii grasi si se curata de cotoare si seminte.Pulpa se taie

15 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • ptr 6 persoane
  • ptr mamaliguta
  • 4pahare de apa
  • 11/2 lingurita de sare
  • 11/2 pahar faina de porumb cernuta
  • ptr bolonez
  • 450 gr de carne de vita macinata
  • 440 gr de rosii din conserva taiate
  • 2linguri de ulei
  • 2 cepi mari taiate cubulete
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 4 linguri de bulion
  • sare,piper
  • busuioc uscat,coriandu uscat
  • maioran uscat

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pui rasol cu legume si sos de marar