autor:

» » Dulciuri diverse

Bombe cu visine

Autor: Marieta Cerna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marieta Cerna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2007

Ingrediente
visine din visinata ( cca. 50-60 buc.), 200 g. nuci macinate, 200 g. zahar pudra, 1 lingura cacao, 1-2 albusuri, 5 linguri zahar cristal

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

Visinele din visinata se lasa sa se scurga. Daca nu aveti, puteti folosi visine din compot tinute in rom.
Se amesteca nucile macinate, zaharul pudra, cacao cu 1 sau 2 albusuri crude
pentru a obtine o pasta mai groasa, omogena.
Se imbraca visinele cu compozitia de mai sus si se formeaza ( cu mainile ude!) bile nu prea mari si apoi se dau prin zahar cristal.
Se lasa sa se usuce pana a 2-a zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombe cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • aly , 12 februarie 2010

    ati uitat de lapte si de biscuiti

  • edi , 20 noiembrie 2009

    ati uitat de biscuiti???!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • visine din visinata ( cca. 50-60 buc.)
  • 200 g. nuci macinate
  • 200 g. zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1-2 albusuri
  • 5 linguri zahar cristal

Raporteaza reteta

aly

ati uitat de lapte si de biscuiti

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)