autor:

Fara foto

» » Prajituri

Bombite cu portocale

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
* Blat:, * 30 ml ulei, * 100g faina, * 1/4 lingurita sare, * 1/2 lingurita praf de copt, * 3 oua, * 2 galbenusuri, * 100 g zahar, * 50 g miere, , * Crema:, * 200 ml frisca lichida, * 50 g miere de albine, * 100 ml suc de portocale, * 100 g branza Almette, * 2 pliculete de zahar vanilat, * 1 plic gelatina

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Blat:

Faina o amestecam cu sarea si praful de copt.

Punem ouale, galbenusurile, zaharul si mierea intr-un vas si batem pe baine marine pana incepe sa se incalzeasca.

Scoatem vasul si batem in continuare pana amestecul devine ca o crema si complet rece, cca 10 minute, apoi incorporam usor in ingredientele uscate.

Uleiul il amestecam cu cateva linguri din aluatul format si il incorpoam in fir subtire in aluat batand cu mixerul continuu.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 180 grade, pentru cca 40 de minute.

Se lasa la racit in tava.

Crema:

Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala si incalzim putin la microunde. Adaugam gelatina si omogenizam.

Branza o mixam cu zaharul vanilat apoi o amestecam cu frisca batuta. Dupa ce sucul de portocale cu gelatina s-a racit il adaugam in fir subtire in compozitie, mixand continuu.

Dam la rece pana se intareste.

Blatul il taiem cu formele dorite, apoi cu portionatorul de inghetata punem cate o bila de crema. :)

Se orneaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombite cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Islere cu gem

Islere cu gem

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 30 ml ulei
  • * 100g faina
  • * 1/4 lingurita sare
  • * 1/2 lingurita praf de copt
  • * 3 oua
  • * 2 galbenusuri
  • * 100 g zahar
  • * 50 g miere
  • * Crema:
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 50 g miere de albine
  • * 100 ml suc de portocale
  • * 100 g branza Almette
  • * 2 pliculete de zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Am caramelizat laptele condensat,apoi am pus untul si am lasat la racit. Biscuitii rupti bucatele i-am

19 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Biscuitii se dau prin masina de tocat. Se freaca untul cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat Se

11 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura usoara