autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Borş de legume (zarzavat)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 6 porţii:, * 300 g cartofi,, * ½ ţelină,, * 100 g ceapă sau praz,, * 2-3 ardei graşi,, * ¼ varză,, * ¼ varză (dintr-o varză mică),, * 100 ml ulei,, * 2-3 roşii,, * 1 legătură mărar,, * 1 legătură pătrunjel verde,, * ½ l borş de tărâţe,, * sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se mai pot adăuga şi alte legume decât cele indicate în reţetă, unele se pot înlocui sau se pot folosi legumele pe care le avem la îndemână, în funcţie de sezon. Se curăţă legumele, se spală şi se taie după plac, cubuleţe, feliuţe, sau se dau prin răzătoarea cu găuri mari. Ardeiul gras, cartofii se taie cuburi mici. Într-un vas cu capac se toarnă uleiul şi, după ce s-a încălzit puţin, se adaugă ceapa tăiată mărunt. Se înăbuşă 10 minute până se înmoaie puţin. Apoi se adaugă pe rând restul de legume, întâi cele tari, morcovul, ţelina, iar după ce şi acestea s-au călit 10-15 minute, se stinge cu apă clocotită şi se adaugă restul de zarzavat şi cartofii, rămânând numai roşiile şi verdeaţa care se adaugă la urmă. Se adaugă sare şi se lasă să fiarbă toate până se sunt gata. La urmă se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi se taie cuburi mici. Apoi se potriveşte de sare şi se acreşte, după gust, cu borşul de tărâţe fiert separat. Se serveşte cu mărar şi pătrunjel verde tăiat cât mai mărunt.

Se poate servi şi cu smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de legume (zarzavat)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja,se spala,se taie cubulete.La fel se procedeaza si cu cartofii.Restul

9 voturi    11 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă cu carne de găină

Ciorbă cu carne de găină

Punem carnea la fiert, lăsăm să fiarbă carnea mai mult, după ce este fiartă o scoatem pe o

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * 300 g cartofi,
  • * ½ ţelină,
  • * 100 g ceapă sau praz,
  • * 2-3 ardei graşi,
  • * ¼ varză,
  • * ¼ varză (dintr-o varză mică),
  • * 100 ml ulei,
  • * 2-3 roşii,
  • * 1 legătură mărar,
  • * 1 legătură pătrunjel verde,
  • * ½ l borş de tărâţe,
  • * sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (idee Daf)