Se mai pot adăuga şi alte legume decât cele indicate în reţetă, unele se pot înlocui sau se pot folosi legumele pe care le avem la îndemână, în funcţie de sezon. Se curăţă legumele, se spală şi se taie după plac, cubuleţe, feliuţe, sau se dau prin răzătoarea cu găuri mari. Ardeiul gras, cartofii se taie cuburi mici. Într-un vas cu capac se toarnă uleiul şi, după ce s-a încălzit puţin, se adaugă ceapa tăiată mărunt. Se înăbuşă 10 minute până se înmoaie puţin. Apoi se adaugă pe rând restul de legume, întâi cele tari, morcovul, ţelina, iar după ce şi acestea s-au călit 10-15 minute, se stinge cu apă clocotită şi se adaugă restul de zarzavat şi cartofii, rămânând numai roşiile şi verdeaţa care se adaugă la urmă. Se adaugă sare şi se lasă să fiarbă toate până se sunt gata. La urmă se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi se taie cuburi mici. Apoi se potriveşte de sare şi se acreşte, după gust, cu borşul de tărâţe fiert separat. Se serveşte cu mărar şi pătrunjel verde tăiat cât mai mărunt.
Se poate servi şi cu smântână.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii