Borş de perişoare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * 300 g carne de vită,
  • * oase pentru zeamă,
  • * 2 cepe,
  • * 300 g zarzavat de supă,
  • * 2 ouă,
  • * 100 g smântână,
  • * 60 g orez,
  • * câteva roşii,
  • * 1 lingură bulion,
  • * 1 l borş,
  • * sare,
  • * piper,
  • * verdeaţă.

Mod de preparare

Se spală oasele, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină apă şi sare cât trebuie. După ce au dat în fiert, se micşorează focul, se curăţă spuma, se şterge marginea interioară a oalei şi se lasă să fiarbă încet. După ce au fiert o oră, se adaugă zarzavatul tăiat cuburi mici sau dat prin răzătoare şi se lasă să fiarbă împreună 30-40 minute. Apoi se scot oasele şi se adaugă borşul fiert separat şi strecurat sau zeamă de varză (fiartă separat şi strecurată de spumă). Între timp, carnea se trece de două ori prin maşina de tocat carne ( a doua oară se trece împreună cu o ceapă tăiată felii şi uşor călită în puţin ulei.) În carnea tocată se adaugă, după gust, sare, piper, verdeaţă tăiată foarte mărunt, 1-2 albuşuri de ou, orezul ales, spălat bine şi opărit (lăsat 2-3 minute în apă clocotită şi apoi scurs din nou, clătit cu apă rece şi iar bine scurs). Se amestecă bine, apoi, cu mâna înmuiată în apă rece sau în ulei, se fac perişoare rotunde care, atunci când sunt gata toate, se introduc în borşul fierbinte şi se lasă să fiarbă la foc domol până vor fi bine fierte. Se ia apoi oala de pe foc, se lasă 10-15 minute, şi se adaugă leuşteanul, mărarul şi frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. Borşul de poate drege cu smântână şi cu gălbenuşurile rămase de la perişoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise