autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Borş de perişoare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 6 porţii:, * 300 g carne de vită,, * oase pentru zeamă,, * 2 cepe,, * 300 g zarzavat de supă,, * 2 ouă,, * 100 g smântână,, * 60 g orez,, * câteva roşii,, * 1 lingură bulion,, * 1 l borş,, * sare,, * piper,, * verdeaţă.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

79 voturi

Mod de preparare

Se spală oasele, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină apă şi sare cât trebuie. După ce au dat în fiert, se micşorează focul, se curăţă spuma, se şterge marginea interioară a oalei şi se lasă să fiarbă încet. După ce au fiert o oră, se adaugă zarzavatul tăiat cuburi mici sau dat prin răzătoare şi se lasă să fiarbă împreună 30-40 minute. Apoi se scot oasele şi se adaugă borşul fiert separat şi strecurat sau zeamă de varză (fiartă separat şi strecurată de spumă). Între timp, carnea se trece de două ori prin maşina de tocat carne ( a doua oară se trece împreună cu o ceapă tăiată felii şi uşor călită în puţin ulei.) În carnea tocată se adaugă, după gust, sare, piper, verdeaţă tăiată foarte mărunt, 1-2 albuşuri de ou, orezul ales, spălat bine şi opărit (lăsat 2-3 minute în apă clocotită şi apoi scurs din nou, clătit cu apă rece şi iar bine scurs). Se amestecă bine, apoi, cu mâna înmuiată în apă rece sau în ulei, se fac perişoare rotunde care, atunci când sunt gata toate, se introduc în borşul fierbinte şi se lasă să fiarbă la foc domol până vor fi bine fierte. Se ia apoi oala de pe foc, se lasă 10-15 minute, şi se adaugă leuşteanul, mărarul şi frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. Borşul de poate drege cu smântână şi cu gălbenuşurile rămase de la perişoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de perişoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors cu perisoare de somon

Bors cu perisoare de somon

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el. Curatam si spalam legumele. Pestele

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Bors de perisoare

Bors de perisoare

Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul ,ardeii, cartoful taiate cuburi si

12 voturi    7 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

79 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * 300 g carne de vită,
  • * oase pentru zeamă,
  • * 2 cepe,
  • * 300 g zarzavat de supă,
  • * 2 ouă,
  • * 100 g smântână,
  • * 60 g orez,
  • * câteva roşii,
  • * 1 lingură bulion,
  • * 1 l borş,
  • * sare,
  • * piper,
  • * verdeaţă.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE CARTOFI,CU IAURT