autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Borş moldovenesc cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 6 porţii:, * 1, 2 kg carne grasă cu os,, * ½ ţelină,, * 1-2 cepe,, * 1 rădăcină pătrunjel,, * 1 morcov,, * 2-3 roşii,, * 300g castraveţi murati,, * 1 lingură bulion,, * ½ borş,, * 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel),, * sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.

Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole

Ciorba de fasole

1. Seara se pune fasolea la inmuiat sa se umfle; 2. Se pune fasolea si ciolanul la fiert intr-o

8 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare

Se pune osul de vitel(sau vită) la fiert în apă cu sare.Se fierbe cca.30 min,se scoate osul,după

14 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * 1
  • 2 kg carne grasă cu os,
  • * ½ ţelină,
  • * 1-2 cepe,
  • * 1 rădăcină pătrunjel,
  • * 1 morcov,
  • * 2-3 roşii,
  • * 300g castraveţi murati,
  • * 1 lingură bulion,
  • * ½ borş,
  • * 1 lingură verdeaţă (mărar
  • leuştean şi pătrunjel),
  • * sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos cu taitei de casa