autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Borş moldovenesc cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 6 porţii:, * 1, 2 kg carne grasă cu os,, * ½ ţelină,, * 1-2 cepe,, * 1 rădăcină pătrunjel,, * 1 morcov,, * 2-3 roşii,, * 300g castraveţi murati,, * 1 lingură bulion,, * ½ borş,, * 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel),, * sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.

Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa cu zdremte de oua

Supa cu zdremte de oua

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita si se caleste ceapa pana ia o culoare aurie. Se adauga

9 voturi    7 comentarii
35 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din piept de pui

Ciorba din piept de pui

Se spala pieptul de pui, se dezoseaza si se taie cubulete. Se pune intr-o oala la fiert , se acopera

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * 1
  • 2 kg carne grasă cu os,
  • * ½ ţelină,
  • * 1-2 cepe,
  • * 1 rădăcină pătrunjel,
  • * 1 morcov,
  • * 2-3 roşii,
  • * 300g castraveţi murati,
  • * 1 lingură bulion,
  • * ½ borş,
  • * 1 lingură verdeaţă (mărar
  • leuştean şi pătrunjel),
  • * sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PERISOARE