autor:

mariana scarlat

» » Borsuri si Ciorbe

Borş de dovlecei

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Ingrediente
- 1,5l apă, - 0,5l borş, - 1 ceapă, - 1 morcov mic, - 1 rădăcină de pătrunjel, - 2 dovecei mari, - 3-4 roşii, - 1 linguriţă unt, - 1/2 linguriţă făină, - smântână, - sare, - pătrunjel, - mărar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert, în apă fiartă, ceapa tăiată foarte mărunt, morcovul şi pătrunjelul tăiaţi cubuleţe(mai mari sau mai mici, după plac)
După ce zarzavatul a fiert, se adaugă borşul fiert, dovleceii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, sarea şi roşiile fierte separat şi strecurate.
Se lasă să fiarbă la foc încet.
Când dovleceii sunt aproape gata, se adaugă făina călită puţin în unt şi stinsă cu un polonic de borş de dovlecei şi se mai lasă să dea câteva clocote. Se presară pătrunjelul şi mărarul tocate.
Se serveşte cu smântână.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de dovlecei cu carne de pui

Bors de dovlecei cu carne de pui

Se pun la fiert tacamurile si cand dau in clocot li se ia spuma. Se pune apoi ceapa tocata, morcovul

9 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PERISOARE

CIORBA DE PERISOARE

Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt sau pestisori. Rosiile se spala,se oparesc cca un minut

113 voturi    28 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Cred ca este bun borsul tau de dovlecei, dar nu inteleg de ce pui faina.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 1,5l apă
  • - 0,5l borş
  • - 1 ceapă
  • - 1 morcov mic
  • - 1 rădăcină de pătrunjel
  • - 2 dovecei mari
  • - 3-4 roşii
  • - 1 linguriţă unt
  • - 1/2 linguriţă făină
  • - smântână
  • - sare
  • - pătrunjel
  • - mărar

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
flori de piatra

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca este bun borsul tau de dovlecei, dar nu inteleg de ce pui faina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza