autor:

Minzat  - Ghenaliuc Liudmila

» » Borsuri si Ciorbe

Bors belorus

Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Ingrediente
- oase de porc - 100gr, - piept de vita- 80gr, - crenvuste - 20gr, - sfecla rosie - 80gr, - cartofi - 1-2 buc., - morcovi - 1/3 buc., - patrungel - radacina - 10gr, - ceapa- 1/3 buc., - pasta de tomate- 1 ling, - grasime de pork (topita) - 10gr, - faina - 1/2 lingurite, - zahar - 1 lingurite, - otet 3%- 1/2 lingurite, - smintina - 1/5 lingurite, - foi de dafin, piper negru macinat, sare si verdeata dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare


Oasele de porc se fierb impreuna cu carenea de vita. Morcovul, patrungelul si ceapa se taie ca fideaua si se prajesc in grasimea de porc 10 min, apoi se adauga pasta de tomate si se mai lasa inca 10 min. Sfecla rosie se fierbe intreaga, se curata apoi se da prin razatoare. se scot oasele si carnea si in bulionul ramas se pun bucatelele de cartofi iar cind incep a fierbe se adauga sfecla, faina, ceapa, condimentele (foi de dafin, sare , piper etc.)si se mai fierb inca 10-15 min. La sfirsit adaugam zaharul si otetul. Cind servim , punem in farfurie carnea, crenvustele, smintina si verdeata.

Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors belorus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Se curata toate legumele , se spala si apoi se zvanta cu un prosop de hartie. Morcovii se rad pe

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

344 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Interesanta reteta! Specific rusesc, desigur! Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • - oase de porc - 100gr
  • - piept de vita- 80gr
  • - crenvuste - 20gr
  • - sfecla rosie - 80gr
  • - cartofi - 1-2 buc.
  • - morcovi - 1/3 buc.
  • - patrungel - radacina - 10gr
  • - ceapa- 1/3 buc.
  • - pasta de tomate- 1 ling
  • - grasime de pork (topita) - 10gr
  • - faina - 1/2 lingurite
  • - zahar - 1 lingurite
  • - otet 3%- 1/2 lingurite
  • - smintina - 1/5 lingurite
  • - foi de dafin
  • piper negru macinat
  • sare si verdeata dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Minzat - Ghenaliuc Liudmila
Salata de cartofi cu pui

Salata de cartofi cu pui

 Amestecam  carnea , albusul, ciupercile cu maioneza.  Taiem cartofii si ii prajim. Pe un vas

8 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Salate reci
Rafaelo

Rafaelo

Radem cascavalul si il amestecam cu usturoi si maioneza . Formam mingi mici(punem in mijloc migdalele,

17 voturi    4 comentarii
30 min
Sandviciuri
Aperitiv

Aperitiv

Rumenim bostaneii. Dupa aia asezam o felie de bostanei o felie de cascaval, presuram cu usturoi

3 voturi    0 comentarii
45 min
Salate reci
murigneau

murigneau (Chef de cuisine)

Interesanta reteta! Specific rusesc, desigur! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE STEVIE - dietetica