autor:

carmen tudor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors ca la mama mea

Autor: carmen tudor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen tudor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
1 morcov, dovlecel, 1 ceapa,buchetele de conopida, 1 ardei gras,o mana de fasole subtire taiata bucatele, 2 cartofi, 4 rosii mari, 2 oua, 1 rasol bun de vacuta, 1 litru bors, leustean verde,tarhon, smantana [facultativ]

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se fierbe rasolul , lundu-se spuma care se ridica.
Se taie zarzavatul:morcovul,ceapa si ardeiul,dovlecelul,cartofii cubulete.
Rosiile se opresc si se decojesc,taindu-se apoi fasii sau rondele.
Se adauga pe rand zarzavatul la rasol cand este aproape gata, avand in vedere ca acesta ,fierbe in cam 15 min si ultimile se adauga rosiile dupa ce au clocotit cartofii putin ca sa nu se intareasca.
La sfarsit puneti borsul fiert separat si verdeata cu oualele batute[punandu-le picurat sa formeze zdrente].
Rasolul se scoate si se curata carnea taindu-o in portii.
Cine doreste adauga in farfurie dupa gust si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors ca la mama mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Mmmm ce bun!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Eu stiu ca rasolul se face supa,dar cate bordeie,atatea obiceie.Felicitari pentru reteta,cred ca este un deliciu si cu bors.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Delicios...

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov, dovlecel
  • 1 ceapa,buchetele de conopida
  • 1 ardei gras,o mana de fasole subtire taiata bucatele
  • 2 cartofi
  • 4 rosii mari
  • 2 oua
  • 1 rasol bun de vacuta
  • 1 litru bors
  • leustean verde,tarhon
  • smantana [facultativ]

Raporteaza reteta

Retete
de carmen tudor
Budinca din paste cu lapte batut

Budinca din paste cu lapte batut

Se fierb partial pastele in apa cu sare;se scot si se pun in tava unsa cu ulei[unt];separta se bat

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Budinci
Peste alb cu cartofi natur

Peste alb cu cartofi natur

Se fierb cartofii taiati cuburi mai mari sau sferturi. Se prajeste la foc mic pestele alb in tigaie

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmm ce bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare