autor:

carmen tudor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors ca la mama mea

Autor: carmen tudor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen tudor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
1 morcov, dovlecel, 1 ceapa, de conopida, 1 ardei gras,o mana de fasole subtire taiata bucatele, 2 cartofi, 4 rosii mari, 2 oua, 1 rasol bun de vacuta, 1 litru bors, leustean verde,tarhon, smantana [facultativ]

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se fierbe rasolul , lundu-se spuma care se ridica.
Se taie zarzavatul:morcovul,ceapa si ardeiul,dovlecelul,cartofii cubulete.
Rosiile se opresc si se decojesc,taindu-se apoi fasii sau rondele.
Se adauga pe rand zarzavatul la rasol cand este aproape gata, avand in vedere ca acesta ,fierbe in cam 15 min si ultimile se adauga rosiile dupa ce au clocotit cartofii putin ca sa nu se intareasca.
La sfarsit puneti borsul fiert separat si verdeata cu oualele batute[punandu-le picurat sa formeze zdrente].
Rasolul se scoate si se curata carnea taindu-o in portii.
Cine doreste adauga in farfurie dupa gust si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors ca la mama mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza

Ciorba de varza

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la foc impreuna cu afumatura spalata

1 vot    2 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Mmmm ce bun!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Eu stiu ca rasolul se face supa,dar cate bordeie,atatea obiceie.Felicitari pentru reteta,cred ca este un deliciu si cu bors.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Delicios...

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov, dovlecel
  • 1 ceapa, de conopida
  • 1 ardei gras,o mana de fasole subtire taiata bucatele
  • 2 cartofi
  • 4 rosii mari
  • 2 oua
  • 1 rasol bun de vacuta
  • 1 litru bors
  • leustean verde,tarhon
  • smantana [facultativ]

Raporteaza reteta

Retete
de carmen tudor
Budinca din paste cu lapte batut

Budinca din paste cu lapte batut

Se fierb partial pastele in apa cu sare;se scot si se pun in tava unsa cu ulei[unt];separta se bat

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Budinci
Peste alb cu cartofi natur

Peste alb cu cartofi natur

Se fierb cartofii taiati cuburi mai mari sau sferturi. Se prajeste la foc mic pestele alb in tigaie

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmm ce bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de afumătură