Ingrediente
Pentru ardei:, 2 kg ardei gras, 1 kg carne tocata, 1 ceapa, 100 g orez, sare, piper, putin cimbru, 2rosii, verdeata (marar,patrunjel), crengute de leustean, Pentru bors:, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 3 kg rosii, 20 ml ulei, sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 45 min
0 voturi
Mod de preparare
In acest timp, ardeilor li se scot cotoarele, se spala si se lasa cu gura in jos sa se scurga, dupa care se umplu cu carne, deasupra se pune capac o rondea de rosie, se asaza in oala pe fundul caruia se gasesc crengute de leustean spalate si se lasa deoparte.
Separat se caleste ceapa si ardeiii taiati marunt, se adauga rosiile pasate cu blenderul, sare; se lasa pe foc pana scade putin, apoi se rastoarna in oala cu ardei; daca nu sunt acoperiti cu lichid, se mai adauga apa, apoi se lasa la foc mic 1h.
Se serveste imediat sau dupa ce s-a racit.