Bors cu ardei umpluti

Se pune carnea intr-un castron.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Bors cu ardei umpluti

Ingrediente

  • Pentru ardei:
  • 2 kg ardei gras
  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • 100 g orez
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • 2rosii
  • verdeata (marar,patrunjel)
  • crengute de leustean
  • Pentru bors:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 3 kg rosii
  • 20 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Se pune carnea intr-un castron, se adauga ceapa tocata marunt, rosiile cubulete sau pasate cu blenderul, verdeata marunt, sare, piper, putin cimbru, orezul spalat; se amesteca totul foarte bine si se lasa deoparte sa se odihneasca.

In acest timp, ardeilor li se scot cotoarele, se spala si se lasa cu gura in jos sa se scurga, dupa care se umplu cu carne, deasupra se pune capac o rondea de rosie, se asaza in oala pe fundul caruia se gasesc crengute de leustean spalate si se lasa deoparte.

Separat se caleste ceapa si ardeiii taiati marunt, se adauga rosiile pasate cu blenderul, sare; se lasa pe foc pana scade putin, apoi se rastoarna in oala cu ardei; daca nu sunt acoperiti cu lichid, se mai adauga apa, apoi se lasa la foc mic 1h.

Se serveste imediat sau dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura