autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu carne de porc

Autor: Radu Cretu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Cretu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2006

Ingrediente
Carne de porc sau costita de porc - 400 gr., Ceapa - 1, de marime medie, Morcov - 1, de marime medie, Sfecla rosie - 1, de marime medie sau mare., Varza - 1 mica sau 1/2 de marime medie., Cartofi - 4-5 de marime medie., Bors acru, taranesc din tarite - 100 - 150 gr. Se gaseste in magazine.,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

52 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma.
Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pune la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita de ceai).

Sfecla rosie se da prin razatoare mare, si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vre-o 5 min, pina incepe a aparea o pojghita crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste \"unduire\" sau \"a undui\".

Cind carnea e aproape gata - se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea fiarta.

Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita de ceai) intr-un vas si se lasa vreo 10 min pina incepe sa se lase sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import) :-)

Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, sa adauga varza si cartofii in cratita.

Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atentii sa nu se desfaca. La acest moment se adauga, dupa gust, 100 - 150 gr de bors acru, taranesc, de putina.

Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stee cu capacul pus pe ea inca vre-o 15 minute

ca sa se implineasca aroma borsului.

La dorinta se poate servi cu smintina si patrunjel+marar.

Pofta buna!

P.S.: Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors din carne de porc cu oase date la fum

Bors din carne de porc cu oase date la fum

Se pune carnea la fiert in apa rece si cand fierbe se ia spuma pe care o face cu o paleta. O lasam

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de zarzavat cu carne de porc

Bors de zarzavat cu carne de porc

Se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe i se ia cu o paleta spuma si

12 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana , 05 februarie 2016

    Minunata reteta

  • Fara foto

    Vanea Jorovlea , 28 noiembrie 2015

    mersi este o reteta super

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Merita incercat

Dificultate

Redusa

Timp

2h

52 voturi

Ingrediente

  • Carne de porc sau costita de porc - 400 gr.
  • Ceapa - 1
  • de marime medie
  • Morcov - 1
  • de marime medie
  • Sfecla rosie - 1
  • de marime medie sau mare.
  • Varza - 1 mica sau 1/2 de marime medie.
  • Cartofi - 4-5 de marime medie.
  • Bors acru
  • taranesc din tarite - 100 - 150 gr. Se gaseste in magazine.

Raporteaza reteta

Fara foto

ana

Minunata reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta