Bors cu carne de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne de porc sau costita de porc - 400 gr.
  • Ceapa - 1, de marime medie
  • Morcov - 1, de marime medie
  • Sfecla rosie - 1, de marime medie sau mare.
  • Varza - 1 mica sau 1/2 de marime medie.
  • Cartofi - 4-5 de marime medie.
  • Bors acru, taranesc din tarite - 100 - 150 gr. Se gaseste in magazine.

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma.

Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pune la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita de ceai).

Sfecla rosie se da prin razatoare mare, si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vre-o 5 min, pina incepe a aparea o pojghita crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste \"unduire\" sau \"a undui\".

Cind carnea e aproape gata - se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea fiarta.

Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita de ceai) intr-un vas si se lasa vreo 10 min pina incepe sa se lase sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import) :-)

Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.

Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, sa adauga varza si cartofii in cratita.

Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atentii sa nu se desfaca. La acest moment se adauga, dupa gust, 100 - 150 gr de bors acru, taranesc, de putina.

Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stee cu capacul pus pe ea inca vre-o 15 minute

ca sa se implineasca aroma borsului.

La dorinta se poate servi cu smintina si patrunjel+marar.

Pofta buna!

P.S.: Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise