Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma.
Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pune la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita de ceai).
Sfecla rosie se da prin razatoare mare, si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vre-o 5 min, pina incepe a aparea o pojghita crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste \"unduire\" sau \"a undui\".
Cind carnea e aproape gata - se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea fiarta.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita de ceai) intr-un vas si se lasa vreo 10 min pina incepe sa se lase sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import) :-)
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, sa adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atentii sa nu se desfaca. La acest moment se adauga, dupa gust, 100 - 150 gr de bors acru, taranesc, de putina.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stee cu capacul pus pe ea inca vre-o 15 minute
ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta se poate servi cu smintina si patrunjel+marar.
Pofta buna!
P.S.: Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii