autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu carne de vita si tarhon

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. piept de vita, 2 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina, 1 buc. ceapa alba, 2 linguri de orez, un galbenus, 100 ml smintina sau iaurt, putin ulei, 1 litru de bors, tarhon si ceapa verde, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2 ½-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si zarzavaturile bine spalate si tocate marunt. Zarzavaturile pot fi date prin razatoarea mare, calite in ulei 2 minute, apoi puse in vasul cu carne. Se lasa ciorba sa fiarba incet, in vas acoperit. Cind carnea este aproape gata, se pune orezul spalat, se amesteca repede sa nu se lipeasca de fundul vasului. Se acreste ciorba cu borsul fiert separat, se lasa sa clocoteasca impreuna citeva minute. Se pune tarhonul tocat fin si se acoperia vasul, luindu-l de pe flacara. Se drege ciorba cu galbenus de ou si iaurt sau smintina proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu carne de vita si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de morcovi

Supa crema de morcovi

Se taie legumele cubulete si se calesc in unt. Se adauga supa peste ele si se lasa sa fiarba

2 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de aripioare

Ciorba de aripioare

Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele. Legumele

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    Si eu prepar ciorba de vita, insa nu pun tarhon.Voi incerca si aceasta reteta.

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. piept de vita
  • 2 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. telina
  • 1 buc. ceapa alba
  • 2 linguri de orez
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau iaurt
  • putin ulei
  • 1 litru de bors
  • tarhon si ceapa verde
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de pui