autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu carne de vita si tarhon

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. piept de vita, 2 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina, 1 buc. ceapa alba, 2 linguri de orez, un galbenus, 100 ml smintina sau iaurt, putin ulei, 1 litru de bors, tarhon si ceapa verde, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2 ½-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si zarzavaturile bine spalate si tocate marunt. Zarzavaturile pot fi date prin razatoarea mare, calite in ulei 2 minute, apoi puse in vasul cu carne. Se lasa ciorba sa fiarba incet, in vas acoperit. Cind carnea este aproape gata, se pune orezul spalat, se amesteca repede sa nu se lipeasca de fundul vasului. Se acreste ciorba cu borsul fiert separat, se lasa sa clocoteasca impreuna citeva minute. Se pune tarhonul tocat fin si se acoperia vasul, luindu-l de pe flacara. Se drege ciorba cu galbenus de ou si iaurt sau smintina proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu carne de vita si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Se pregatesc intai perisoarele astfel: se pune in carnea tocata sare, piper, un ou, 2 linguri cu

24 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

- se taie carnea în bucăți mici, se toacă ceapa, ardeiul gras și morcovul. - punem carnea să

13 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    Si eu prepar ciorba de vita, insa nu pun tarhon.Voi incerca si aceasta reteta.

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. piept de vita
  • 2 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. telina
  • 1 buc. ceapa alba
  • 2 linguri de orez
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau iaurt
  • putin ulei
  • 1 litru de bors
  • tarhon si ceapa verde
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors din ciuperci pleurotus