Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 pastarnac
  • 1 miez de varza verde
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 20 ml ulei
  • 2 leg.loboda
  • 2 leg.leustean
  • 2 cani cu corcoduse verzi
  • 1crenguta de cimbru uscat
  • sare
  • 2 oua

Mod de preparare

In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul, taiate marunt, apoi morcovul, pastarnacul, dovlecelul, taiate cubulete mici sau rase, se amesteca apoi cu pasta de rosii, pasta de ardei, varza taiata fin, cartofii cubulete,1 lingura rasa cu sare si 2 l de apa. Se amesteca totul si se lasa pe foc mic, cu capac.

Dupa ce totul este fiert, se adauga verdeata taiata marunt, se completeaza oala cu apa, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga si corcodusele spalate.

Cine doreste, poate adauga 1 cana cu bors, dar nu mai mult; cand corcodusele au iesit la suprafata, semn ca sunt fierte, se adauga ouale batute, se opreste focul si se pune capac.

Eu niciodata nu amestec dupa ce am pus in bors oua batute, pentru ca-mi plac zdrentele care se formeaza.

Se serveste cum altfel, decat rece si cu ceapa verde!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise