Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 pastarnac
  • 1 miez de varza verde
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 20 ml ulei
  • 2 leg.loboda
  • 2 leg.leustean
  • 2 cani cu corcoduse verzi
  • 1crenguta de cimbru uscat
  • sare
  • 2 oua

Mod de preparare

In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul, taiate marunt, apoi morcovul, pastarnacul, dovlecelul, taiate cubulete mici sau rase, se amesteca apoi cu pasta de rosii, pasta de ardei, varza taiata fin, cartofii cubulete,1 lingura rasa cu sare si 2 l de apa. Se amesteca totul si se lasa pe foc mic, cu capac.

Dupa ce totul este fiert, se adauga verdeata taiata marunt, se completeaza oala cu apa, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga si corcodusele spalate.

Cine doreste, poate adauga 1 cana cu bors, dar nu mai mult; cand corcodusele au iesit la suprafata, semn ca sunt fierte, se adauga ouale batute, se opreste focul si se pune capac.

Eu niciodata nu amestec dupa ce am pus in bors oua batute, pentru ca-mi plac zdrentele care se formeaza.

Se serveste cum altfel, decat rece si cu ceapa verde!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura