autor:

LUBITA

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2017

Ingrediente
1 kg cartofi noi, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, 1 pastarnac, 1 miez de varza verde, 1 dovlecel, 2 linguri pasta de ardei, 2 linguri pasta de rosii, 20 ml ulei, 2 leg.loboda, 2 leg.leustean, 2 cani cu corcoduse verzi, 1crenguta de cimbru uscat, sare, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul, taiate marunt, apoi morcovul, pastarnacul, dovlecelul, taiate cubulete mici sau rase, se amesteca apoi cu pasta de rosii, pasta de ardei, varza taiata fin, cartofii cubulete,1 lingura rasa cu sare si 2 l de apa. Se amesteca totul si se lasa pe foc mic, cu capac.

Dupa ce totul este fiert, se adauga verdeata taiata marunt, se completeaza oala cu apa, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga si corcodusele spalate.

Cine doreste, poate adauga 1 cana cu bors, dar nu mai mult; cand corcodusele au iesit la suprafata, semn ca sunt fierte, se adauga ouale batute, se opreste focul si se pune capac.

Eu niciodata nu amestec dupa ce am pus in bors oua batute, pentru ca-mi plac zdrentele care se formeaza.

Se serveste cum altfel, decat rece si cu ceapa verde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu carnat piscacios la slowcooker(oala de gatit incet)

Pui cu carnat piscacios la slowcooker(oala de gatit incet)

Carnatul si pieptul de pui se calesc fara ulei si se pun deoparte. Legumele se curata, se spala si

14 voturi    8 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita (de post)

Sarmalute in foi de vita (de post)

- Se toaca ciupercile marunt; - Morcovul se da prin razatoarea mica; - Ceapa se toaca marunt; -

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 pastarnac
  • 1 miez de varza verde
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 20 ml ulei
  • 2 leg.loboda
  • 2 leg.leustean
  • 2 cani cu corcoduse verzi
  • 1crenguta de cimbru uscat
  • sare
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tarta cu smochine si mascarpone