autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu ciolan crud

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2009

Ingrediente
1 ciolan crud (aproximatv 1 kg), 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, 50 g telina, 50 g dovlecel, 1 cartof, 1 ardei gras, 1 legatura leustean, cateva frunze de loboda rosie, stefie si spanac, 1 litru bors (concentrat de bors), optional 4-5 linguri de otet, 2 linguri ulei, 1 galbenus, 100 ml smantana, ardei iute, sare, piper, 1 lingurita zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Ciolanul se curata, se spala si se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se mai lasa 40 minute la foc mic cu capac.
Separat caliti in ulei legumele curatate si tocate: ceapa, morcov, pastarnac, dovlecel, telina si ardei. Dupa cateva minute adaugati-le in ciorba impreuna cu cartoful taiat in 4 si mai lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 30-40 minute.
Carnea se scoate, se portioneaza, se inlatura oasele si se pune inapoi in ciorba. Separat puneti la fiert borsul si cand clocoteste mai lasati-l 1-2 minute pe foc si adaugati-l peste ciorba. Daca nu aveti bors, puneti concentratul direct in oala.
Tocati verdeturile marunt (in afara de leustean), adaugati-le in oala si mai lasati sa dea cateva clocote.
In supiera puneti smantana, galbenus, turnati ciorba fierbinte amestecand cu o furculita, bucati de carne si leustean tocat. Cine vrea o poate acri direct in farfurie cu otet si o poate condimenta cu piper. Se poate servi cu ardei iute, dupa preferinta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu ciolan crud" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VITA

CIORBA DE VITA

Carnea se spala, se da in clocot cu putina sare, apoi se schimba apa, se aduna spuma, cand carnea

40 voturi    7 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de iepure

Ciorba de iepure

Pregatim carnea de iepure , taiata in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet

22 voturi    0 comentarii
55 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Gustoasa,gustoasa...ciorbita ta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Arata foarte bine...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Yummy, tentant! Doina, imi place ca pui si filmulete. Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Da, este foarte bun. Borsul il fac singura. Veniti sa va dau husti. Poate pun si o reteta de bors.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      yammi, Borş! Şi eu fac şi tuturor le place!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Tare buna trebuie sa fie, dupa cum arata!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan crud (aproximatv 1 kg)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 50 g telina
  • 50 g dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura leustean
  • cateva frunze de loboda rosie
  • stefie si spanac
  • 1 litru bors (concentrat de bors)
  • optional 4-5 linguri de otet
  • 2 linguri ulei
  • 1 galbenus
  • 100 ml smantana
  • ardei iute
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole