Ciolanul se curata, se spala si se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se mai lasa 40 minute la foc mic cu capac.
Separat caliti in ulei legumele curatate si tocate: ceapa, morcov, pastarnac, dovlecel, telina si ardei. Dupa cateva minute adaugati-le in ciorba impreuna cu cartoful taiat in 4 si mai lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 30-40 minute.
Carnea se scoate, se portioneaza, se inlatura oasele si se pune inapoi in ciorba. Separat puneti la fiert borsul si cand clocoteste mai lasati-l 1-2 minute pe foc si adaugati-l peste ciorba. Daca nu aveti bors, puneti concentratul direct in oala.
Tocati verdeturile marunt (in afara de leustean), adaugati-le in oala si mai lasati sa dea cateva clocote.
In supiera puneti smantana, galbenus, turnati ciorba fierbinte amestecand cu o furculita, bucati de carne si leustean tocat. Cine vrea o poate acri direct in farfurie cu otet si o poate condimenta cu piper. Se poate servi cu ardei iute, dupa preferinta.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii